Kinopremiéry: Paralelní matky milují paroží svého robota a podstupují kurz manželské touhy

Vydáno: 27.10.2021 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na konci října obohatí kina šest novinek, mezi nimiž jednoznačný hit chybí. Dušičkovou tradici hororů udrží tajemné Paroží, děti pak budou rodiče lákat hlavně na druhý díl animované Addamsovy rodiny.
Paroží (Antlers) (Falcon)

Český plakát filmu Paroží / Antlers
© Facebook tvůrce
Jelikož se blíží Dušičky (pro anglofily Halloween), nesmí chybět v kinech zástupce hororového žánru. V tomto týdnu distributoři nasazují adaptaci povídky Nica Antoscy, po přečtení jejíž synopse nebude potenciální divák moc moudrý, protože může jít stejně tak o naprosto lacinou a předvídatelnou žánrovku jako o originálnější a v dobrém slova smyslu děsivou podívanou. Jelikož moc ohlasů zatím neexistuje, nedá se odhadnout, jak to celé může dopadnout. Faktem tak zůstává, že režisérem a spoluscenáristou je Scott Cooper, který do hlavních rolí obsadil Keri Russell a Jesseho Plemonse. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: V jednom izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy (Keri Russell) a její bratr (Jesse Plemons), místní šerif, zapletou s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi.

Oficiální český trailer filmu Paroží / Antlers
Addamsova rodina 2 (The Addams Family 2) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Addamsova rodina 2 / The Addams Family 2
© Forumfilm
Animovaná komedie je jednou velkou sázkou na jistotu, protože vychází ze slavného filmu a navazuje na úspěšný první díl. K její režii se vrátila dvojice Greg Tiernan a Conrad Vernon, které ještě vypomohli Laura Brousseau a Kevin Pavlovic. Všichni evidentně spoléhali na osvědčené postupy, bizarní postavičky a celkovou známost značky a nedají se očekávat žádné velké experimenty. Tomu bohužel odpovídají dostupné komentáře a hodnocení, která jsou vesměs průměrná a hovoří o tom, že tvůrci sice nedělají nic špatně, ale výsledku chybí charakteristická gotická atmosféra a ponurost, navíc je především pro děti. Tuzemský divák také kvůli nutnému dabingu přijde o původní hvězdné hlasové obsazení. Premiéra, která bez těch nejmenších nemá smysl.

Synopse: Addamsova rodina se vydává na letní dovolenou a doufá, že se ji užije a bude působit co nejnenápadněji. Jenže svým podivným a nevšedním chováním terorizuje i nové kraje.

Český trailer filmu Addamsova rodina 2 / The Addams Family 2
Seal Team: Pár správných tuleňů (Seal Team) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Seal Team: Pár správných tuleňů / Seal Team
© CSFD
Animáků je v tuzemských i světových kinech dost a dost, těch jihoafrických však už méně. V tomto týdnu nastává jedinečná příležitost se s jedním z nich seznámit, podle synopse ale rozhodně nejde očekávat originální záležitost, která se bude nějak zásadně odlišovat od podobných žánrovek z filmově ne tak exotických zemí. Režisérem a scenáristou je celovečerní debutant Greig Cameron, který má za sebou bohaté televizní zkušenosti, o moc víc toho ale napsat nejde, protože ohlasy prakticky neexistují a nedá se očekávat, že by se to před premiérou nějak dramaticky změnilo. Uvidíme, kolik rodin se nechá zlákat svými dětmi.

Synopse: Statečný mladý tuleň Quinn už má plné zuby žraločích nájezdů na svou vesnici. Rozhodne se proto sestavit speciální tulení jednotku, která tyto žraločí teroristy z jejich území nadobro vyžene. Problém je v tom, že tato speciální jednotka sestává z veselých tuleňů, kteří nikdy nebojovali a do formy je nedokáže dostat ani zkušený velitel Claggart.

Český trailer filmu Seal Team: Pár správných tuleňů / Seal Team
Paralelní matky (Madres paralelas) (Bioscop)

Český plakát filmu Paralelní matky / Madres paralelas
© Cinemax
Španělské drama má tu výhodu, že si stačí přečíst jméno jeho tvůrce a každému je hned jasné, zda do kina půjde, nebo ne. Režisérem a scenáristou je totiž Pedro Almodóvar, který má v tuzemsku velkou skupinu fanoušků, zároveň ale i těch, které jeho filmy nechávají chladným. Tentokrát se soustředí na příběh dvou matek, které společně prožívají těhotenství a každá ho přijímá trochu jinak. V hlavních rolích se objeví autorova múza a oblíbenkyně Penélope Cruz a Milena Smit. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, to ale v zásadě nevadí, protože jak už bylo napsáno, většina publika bude vědět, na co jde, někoho možná naláká i docela zajímavý český plakát.

Synopse: Janis (Penélope Cruz) a Ana (Milena Smit) jsou dvě nastávající matky, které se potkají v nemocničním pokoji, kde se připravují na porod. Obě jsou nezadané a obě otěhotněly neplánovaně. Zatímco Janis, která je ve středním věku, se na děťátko těší a je nadšená, puberťačka Ana je vyděšená, kajícná a traumatizovaná. Obě ženy si krátí čas společným procházením nemocničních chodeb, přičemž Janis se Anu snaží uklidnit a povzbuzovat. Ani jedna z nich ale netuší, že jejich náhodné setkání zkomplikuje a zásadním způsobem změní jejich životy.

Zajímavost: Almodóvar přemýšlel nad projektem od počátku roku 2011, kdy ho popisoval jako "dona Quijota mateřství".

Český trailer filmu Paralelní matky / Madres paralelas
Miluj svého robota (Ich bin dein Mensch) (Film Europe)

Český plakát filmu Miluj svého robota / Ich bin dein Mensch
© KC Zahrada
Německá romantická sci-fi se promítá v rámci různých festivalů, což znamená, že od ní nelze čekat nějak precizní vizuální stránku, ale spíš důraz na příběh v kulisách blízké budoucnosti a možný filozofický přesah. Režisérskou a spoluscenáristkou je Maria Schrader, která do hlavních rolí obsadila Maren Eggert a Dana Stevense, největším diváckým lákadlem ale přesto bude tematika. Ohlasů dosud tolik není, ty dostupné jsou ale spíše spokojené, takže to vypadá, že půjde o solidní a zajímavou podívanou.

Synopse: Alma (Maren Eggert) je vědkyně ve slavném Pergamonském muzeu v Berlíně. Aby pro svou práci získala finanční prostředky na výzkum, nechá se přemluvit, aby se zúčastnila mimořádného experimentu. Po dobu tří týdnů musí žít s humanoidním robotem, který se přizpůsobí jejímu charakteru a potřebám, tedy umělá inteligence navrhnutá tak, aby byla dokonalým partnerem. Alma tak poznává Toma (Dan Stevens), stroj v lidské podobě, který byl vytvořen pouze proto, aby byla šťastná.

Český trailer filmu Miluj svého robota / Ich bin dein Mensch
Kurz manželské touhy (CinemArt)

Plakát filmu  / Kurz manželské touhy
© Česká televize
Tuzemské komediální drama viditelně míří na první místa žebříčků návštěvnosti, protože už ze synopse je jasné, že půjde o odlehčenou podívanou, jejíž rádoby detektivní zápletka bude jen určitou záminkou pro nejrůznější humor. Režisérem a spoluscenáristou je Radek Bajgar, který spoléhá na hvězdné obsazení, v němž nechybí Vojtěch KotekJiří BartoškaLenka Vlasáková nebo Stanislav Majer. Reakce ani ohlasy zatím neexistují, to ale asi bude trápit jen málokoho, protože cílová skupina stejně nejspíš do kina vyrazí. Potenciální komerční hit.

Synopse: Páry toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojtěch Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na absolutní blízkosti obou partnerů. Jenže velmi pevné objetí se může záhy proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Obzvláště když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednoho dne obejme příliš pevně. Udělala to schválně, nebo šlo jen o nešťastnou náhodu? Zachránit ji může snad jen to, že kriminalisté jsou taky lidé a mají pro ni pochopení.

Oficiální trailer filmu Kurz manželské touhy


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY