V říjnu na streamovacích službách: Nálož hororů s blížícím se Halloweenem!

Vydáno: 07.10.2021 07:30 - Lukáš Frank | foto: Impawards

Na konci měsíce října se můžou těšit fanoušci všeho děsivého na Halloween. Tomu přizpůsobily svůj program i streamovací služby, které uvedou hororů hned několik. Potěšeni budou ale i milovníci jiných žánrů.
Viník (Netflix)

Jake Gyllenhaal ve filmu Viník / The Guilty
© Netflix
Velice povedený dánský thriller Tísňové volání z roku 2018 se dočkal svého remaku, ve kterém zazáří v hlavní roli Jake Gyllenhaal. Bývalému policistovi byla přidělena služba na tísňové lince. Tu naruší volání unesené ženy. Ve chvíli, kdy je hovor přerušen, začíná po ženě a jejím únosci pátrat. Původní film získal hned několik cen na mezinárodních festivalech. Otázkou je, zda se jeho předělávka povedla jako třeba před lety Fincherovi Muži, kteří nenávidí ženy, nebo nás čeká americký průšvih jako u nové verze Nedotknutelných. Režie se ujal Antoine Fuqua, který má za sebou například oba dva díly akčního Equalizeru.

Premiéra: 1. října 2021

Český trailer filmu Viník
Služka (Netflix)

Fotografie z filmu  / tt11337908
© Netflix
Režisér John Wells, který se před osmi lety blýsknul dramatem Blízko od sebe s Meryl StreepJulií RobertsEwanem McGregorem a před šesti lety Dokonalým šéfem s Alicií Vikander a Bradleym Cooperem, přichází s desetidílným dramatickým seriálem Služka. První ohlasy jsou velice pozitivní, a to hlavně díky skvělému hereckému výkonu Margaret Qualley, která je jeho hlavní hvězdou. Matka samoživitelka bojuje s chudobou a úřady a hrozí jí ztráta střechy nad hlavou. Východisko nachází v práci uklízečky, která by jí mohla pomoci dostat se z těžké životní situace.

Premiéra: 1. října 2021

Český trailer minisérie Služka
Máš někoho doma (Netflix)

Fotografie z filmu  / tt8150814
© Netflix
Hororová jednohubka, kterých Netflix nabízí na svém kanálu hned několik, sleduje partu kamarádů z Osborneské střední, kteří se snaží zjistit, kdo jde po krku jejich spolužákům. Kromě krvavých mordů totiž odhaluje i jejich tajemství. Dokud tohle nebude zastaveno, vraždy budou pokračovat. Žádný zázrak zřejmě nečekejte, ale konzumenti podobných vyvražďovaček by film určitě neměli vynechat. Snímek se pyšní tím, že jej produkovali tvůrci seriálu Stranger Things a filmů z Conjurverse (Filmy z univerza V zajetí démonů od nejhoršího po nejlepší).

Premiéra: 6. října 2021

Česká trailer hororu Máš někoho doma
The Manor (Amazon Prime Video)

Fotografie z filmu  / tt13372794
© Amazon Prime Video
S další troškou do hororového mlýna přichází i Amazon Prime Video, a to s filmem The Manor, ve kterém hraje třeba Barbara Hershey (Insidious). Judith Albright je čerstvě po mrtvici a přestěhuje se do velkého a děsivého domu s pečovatelskou službou. Postupně začne zjišťovat, že dům je protkán něčím nadpřirozeným. Judith začne pracovat na tom, aby všichni lidé kolem ní pochopili, že do domu doopravdy nepatří a pustili ji zpátky domů.

Premiéra: 8. října 2021

Oficiální trailer hororu The Manor
I Know What You Did Last Summer (Amazon Prime Video)

Fotografie z filmu  / tt10937180
© Amazon Prime Video
Na blížící se Halloween zřejmě reagují i streamovací služby, protože hororů bude v říjnu uvedeno opravdu hodně. Čtyřiadvacet let staré Tajemství loňského léta se stejně jako před nedávnem Vřískot dočká své seriálové podoby, a to celkem v osmi dílech. Před rybářským hákem bude tentokrát utíkat Madison Iseman (Jumanji: Vítejte v džungli!) pod vedením režiséra Craiga Williama Macneilla, který před pár lety natočil film s děsivou panenkou a názvem The Boy.

Premiéra: 15. října 2021

Oficiální trailer hororového seriálu I Know What You Did Last Summer
Noční zuby (Netflix)

Fotografie z filmu  / tt10763820
© Netflix
Ač to název napovídá, nečekejte dokument, který zkoumá intenzitu čištění zubů před spaním. Upírské hororové filmy nemívají obvykle příliš vysokou kvalitu, ale pokud dostanou béčkový punc a jsou pojaty s troškou nadsázky, tak mohou být docela zábavné. Uvidíme, jak se to povede Adamu Randallovi a jeho Nočním zubům. Příběh sleduje jednoho vysokoškoláka, který si přivydělává taxikařením. Když v jedné ulici nočního L.A. nabere dvě ženy, tak ještě netuší, že mají velkou žízeň. Žízeň po krvi. Dostane taxikář možnost zůstat naživu?

Premiéra: 20. října 2021

Oficiální trailer filmu Noční zuby
The Electrical Life of Louis Wain (Amazon Prime Video)

Benedict Cumberbatch, Claire Foy ve filmu  / The Electrical Life of Louis Wain
© The Playlist
Louis Wain byl anglický malíř, který maloval převážně kočky. Abstraktně, naturalisticky, šklebící se v grimasách. I přesto, že byla jeho díla hlavně v Anglii hodně oblíbená, tak se Wain často potýkal s chudobou. V pokročilejším věku se u něj objevila závažná duševní porucha spojená s úmrtím jeho matky. Amazon Prime Video přináší životopisný film, který mapuje jeho osudy. V hlavních rolích se představí Benedict Cumberbatch a Claire Foy.

Premiéra: 22. října 2021

Oficiální trailer filmu The Electrical Life od Louis Wain
Armáda lupičů (Netflix)

Fotografie z filmu Armáda lupičů / Army of Thieves
© Netflix
Německý herec Matthias Schweighöfer (Bez věcí nad věcí, Kursk, Armáda mrtvých) čas od času fušuje i do režisérského řemesla. Teď se dostal k prequelu veleúspěšné Armády mrtvých, která byla uvedena na Netflixu v letošním roce. V Armádě lupičů je bankovní úředník Dieter přesvědčen svou ženou, aby společně vyloupili údajně nejbezpečnější sejf v Evropě. Zopakují lupiči úspěch zombíků?
Premiéra: 29. října 2021

Originální trailer filmu Armáda lupičů


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY