Box office: Světové tržby za 19. víkend

Vydáno: 20.05.2011 07:07 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Světu stále vládne Vin Diesel, Thor na něj hledí z dáli
Paul Walker a Vin Diesel ve filmu <b>Rychle a zběsile 5</b>
Bontonfilm
Ve své velkolepé jízdě napříč světem pokračuje nadupaná akce Rychle a zběsile 5. Při svém čtvrtém týdnu opět stanula Dieselova partička v čele návštěvnosti světových kin a připsala si na konto dalších 58 milionů.
Zisky ze zbytku světa tedy momentálně dělají 272 milionů, i s domácím trhem pak pátý díl populární série nastřádal 442 milionů dolarů. Klobouk dolů, zvláště při srovnání s předchozí a doposud jasně nejúspěšnější částí Rychlí a zběsilí, jež si za celou cestu světovými kiny nahrabala "jen" 363 milionů. Z celkových jednašedesáti teritorií se tentokrát nejvíce činila Čína, kde rychlá pětka debutovala za 9,1 milionu.
Na druhé příčce se s pořádným odstupem hrdě krčí Thor. Marvelácký bůh přisypal do pokladen 29,8 milionů dolarů z 57 zemí a celkově si po čtyřech týdnech zatím nastřádal slušných 227 milionů, celosvětově má už na kontě 368 milionů. V Marvel Studios vládne spokojenost. I u Thora byla o devatenáctém víkendu největším dárcem zelených bankovek Čína, která přispěla 3,8 miliony.
Bronzová příčka patří komiksovému Kazateli, jenž si ve světě vede ve srovnání se Severní Amerikou poměrně dobře. Z dvaceti teritorií si připsal 17,6 milionů a prozatím má ze světa 26,5 milionů. Šedesátimilionový a dle ohlasů hodně nepovedený snímek režiséra Scotta Charlese Stewarta tak má šanci si po propadu na domácí scéně alespoň trochu spravit chuť. Uvidíme, jak zaboduje v příštích týdnech a zda ho silná konkurence nezastaví v rozletu.
Na čtvrté pozici se stále skvěle drží Rio, které těží především z fantastických výdělků z Latinské Ameriky. Start ve Venezuele nyní přinesl skvělých a rekordních 7,1 milionů. Dobře se ujala i romance Voda pro slony, která tento víkend debutovala mimo jiné v Austrálii za pěkných 3,8 milionů dolarů.
Do první desítky se také vrátila Černá labuť, jež si díky premiéře v Japonsku připsala 6,1 milionů.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 13.05.2011
  1. Rychle a zběsile 5 58,3 mil.
  2. Thor 29,8 mil.
  3. Kazatel 17,6 mil.
  4. Rio 12,7 mil.
  5. Voda pro slony 11,5 mil.
  6. Černá labuť 6,1 mil.
  7. Půlnoc v Paříži 5,9 mil. (novinka)
  8. Sunny 4,3 mil.
  9. Vřískot 4 2,5 mil
  10. Neznámý 2,5 mil.
Všechny třžby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY