Za horizontem: Nicolas Cage zabíjí loutky ve Willy's Wonderland

Vydáno: 17.02.2021 09:30 - Václav Limberk | foto: Tunefind

Nicolas Cage zabloudí do malého městečka, kde je najat jako uklízeč do zavřeného zábavního parku Willy's Wonderland, který obývají krvelačné loutky zvířat v životní velikosti.

Willyho kouzelný světRecenzoval/a Václav Limberk dne 17.02.2021 09:30. Nicolas Cage zabloudí do malého městečka, kde je najat jako uklízeč do zavřeného zábavního parku Willy's Wonderland, který obývají krvelačné loutky zvířat v životní velikosti. Hodnocení: 4
Willyho kouzelný svět
Willy's Wonderland
Komedie / Horror / Thriller / Akční
USA, 2021 , 88 min.

Režie: Kevin Lewis
Scénář: G.O. Parsons
Kamera: David Newbert
Herci: Nicolas Cage, , Beth Grant, Ric Reitz, Chris Warner, Jonathan Mercedes, Terayle Hill, Jiri Stanek, Jessica Graves, Taylor Towery, Chris Schmidt Jr., Duke Jackson, Billy Bussey, BJ Guyer, Grant Cramer


Hodnocení: 8/10
Willyho kouzelný svět hodnocení na Kinobox.cz: 61.53 %
Nicolas Cage je za osamělého muže beze jména (v titulcích filmu je označen jako The Janitor, tedy něco jako správce) v komediálním hororu Willy's Wonderland. Nedobrovolně přijíždí do malého zapadákova poté, co mu všechny gumy na autě propíchl nastražený pás. Aby mohl zaplatit za opravu, musí si svůj dluh odpracovat, protože nemá dostatečnou hotovost a bankomat nefunguje.

Nicolas Cage ve filmu Willy's Wonderland / Willy's Wonderland
© Screen Media Films
Místní šéf ho pověří úkolem uklidit kdysi prosperující, dnes zavřený zábavní park Willy's Wonderland. Celé je to past a on má být další obětí, jednou z mnoha za poslední roky. Ve vedlejší zápletce se skupina místní mládeže snaží zábavní park podpálit, přitom se ale jedna z dívek snaží Cageovu postavu zachránit. Pak je tu ještě místní šerifka (Beth Grant), která nehodlá neznámého cizince nechat jen tak odejít. 

Willy´s Wonderland skýtá čiré filmové potěšení z brakového příběhu a brakového charakteru vyprávění. Jako bychom sledovali oživlého krále pokleslých hororů Eda Wooda, Jr. vstát z hrobu, aby natočil svůj další povedený kus. Oním "Edem Woodem" je v tomto případě jistý Kevin Lewis, pro nějž je to první režie po 14 letech. Pokud všechnu tu dobu věnoval přípravám na Willy´s Wonderland, pak se mu bohatě vyplatila, protože jeho pocta všem těm pokleslým žánrům a filmům se mu povedla. 

Nicolas Cage ve filmu Willy's Wonderland / Willy's Wonderland
© Screen Media Films
Willy´s Wonderland je svébytný, řekněme, mix hororu Dětská hra a westernu Pro hrst dolarů, který evokuje Eastwoodova Muže beze jména. Také Cage je zde hrdinou, který přichází odnikud a s kamennou tváří dělá to, co je potřeba, a neřeší, jestli to je úklid nebo šarvátky s oživlými loutkami (v nichž se ukrývali kaskadéři). A i když by to celé mohlo být trapné, ono to jakýmsi zázrakem funguje a přes všechnu absurditu je to zábavné. Skvělý je tu jak Cage, který svůj part bezejmenného drsňáka odehraje téměř beze slova (ve filmu pronese pouze jediné "fuck"), tak i osmdesátkově laděný syntezátorový soundtrack s protivnou naivní titulní melodií. 

Willy's Wonderland je zkrátka a dobře chytře udělané béčko, které o své béčkovosti ví a je na ni hrdé. Ví, že je to nadsázka a záleží jen na tom, zda máte podobný smysl pro humor, nebo ne. 

Originální trailer filmu Willy's Wonderland


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • - (thornhill, 17.02.2021 15:16) Reagovat

    8/10 ?? What the Fuck :) ale proti gustu....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY