Jon M. Chu natočí filmovou verzi muzikálu Wicked

Vydáno: 04.02.2021 08:00 - Lukáš Frank | foto: Complex

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že režisér Jon M. Chu chystá hranou verzi animáku Lilo a Stitch. Chua se v následujících letech zřejmě nezbavíme, protože se mu rýsuje další film.
Režisér Jon M. Chu, který má na kontě komerční hity jako Šíleně bohatí Asiati nebo Podfukáři 2, dostal možnost natočit příběh, který se bude odehrávat v zemi Oz. Konkrétně půjde o filmovou verzi jednoho z nejdéle hraných a nejúspěšnějších muzikálů vůbec. Muzikálu Wicked, který je u nás uváděn pod názvem Čarodějka.

Wicked
© Musical.cz
Chu přebírá štafetu po Stephenovi Daldrym, který projekt opustil v minulém roce kvůli nespecifikovaným konfliktům. Podle Twitteru samotného Jona M. Chua zatím není rozhodnuto o herečkách, které si zahrají čarodějku Elphabu a Glindu. Kdo ví, třeba se dočkáme v nějakým malých rolích Idiny Menzel nebo Kristin Chenoweth, které tyto divadelní role proslavily.

Wicked je jakýmsi prequelem k Čaroději ze země Oz a vypráví o všem, co se stalo před tím, než Dorotka do této země spadla. Scénáře se ujal Stephen Schwartz, který napsal hudbu a texty k broadwayské show. Očekává se, že kromě nesmrtelných hitů, jako je třeba Defying gravity, přibudou do filmu i nové skladby.

Jedním z posledních filmů z tohoto světa byl hvězdně obsazený, ale rozpačitě přijatý Mocný vládce Oz s Jamesem Francem, Milou KunisRachel WeiszMichelle Williams z roku 2013.

Doufejme, že natáčení filmové adaptace "zelené čarodějky" dospěje do zdárného konce, protože už se na ní pracuje bezmála deset let.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY