Emma Thompson si zazpívá ve filmovém muzikálu Matilda

Vydáno: 16.01.2021 11:30 - Lukáš Frank | foto: facebook tvůrce

Emma Thompson, Lashana Lynch a Alisha Weir se připojí k hudební adaptaci příběhu malé Matildy. Film připravuje pro Netflix režisér Matthew Warchuse.
Emma Thompson ve filmu Muži v Černém: Globální hrozba / Muži v černém: Globální hrozba
© Facebook tvůrce
Když v roce 1988 vyšla kniha Roalda Dahla Matilda, možná nikoho ani nenapadlo, že o 8 let později bude převedena na stříbrné plátno a hlavní roli si zahraje Danny DeVito. Tržby nebyly sice nijak závratné, ale přesto se příběh stal inspirací pro broadwayské tvůrce, kteří z něj udělali muzikál. Ten se s velkým úspěchem hraje po světě dodnes.

Matilda je geniální dítě, které mělo ale bohužel smůlu na rodiče. Otec prodává auta a nenechá si ujít žádnou příležitost okrást zákazníka. Matka je vášnivou hráčkou binga, milovnice nekonečných seriálů a celodenních telefonních hovorů s přítelkyněmi. O Matildu se ani jeden nestará, proto vůbec nezaznamenají, že jejich dcera umí kousky, kterými baví své kamarády a zároveň příšerně otravuje ředitelku školy, slečnu Trunchbullovou.

Emma Thompson ve filmu Late Night / Late Night
© FilmNation Entertainment
Zmíněnou ředitelku si zahraje oscarová Emma Thompson, která se již brzy představí v připravovaném snímku Cruella. Alisha Weir je sice ve světě filmu nováčkem a objevila se pouze v irském televizním seriálu Darklands, ale ztvární malou Matildu. Lashana Lynch, na kterou se můžeme těšit v nové bondovce Není čas zemřít, se ujme role slečny Honey.

Režisér Matthew Warchus slibuje, že půjde o nápadité a svěží převyprávění oceňovaného muzikálu, které představí nové talenty po boku velkých hvězd. Film vzniká ve spolupráci s Netflixem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY