V lednu na streamovacích službách: festivalová dramata a nový Timberlake

Vydáno: 31.12.2020 07:30 - Lukáš Frank | foto: Netflix

Česká kina v lednu obvykle nasazovala filmy, které se později ucházely o hlavní ceny na oscarovém klání. Tohoto konceptu se drží i streamovací služby, které nabídnou několik dramat s oscarovým potenciálem. Nebude to ale jen o nich. Více v našem přehledu.
Střípky ženy (Netflix)

Vanessa Kirby, Shia LaBeouf ve filmu Střípky ženy / Pieces of a Woman
© The Playlist
Začátkem ledna představí Netflix snímek Střípky ženy, který získal na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách hlavní cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli a nominaci pro nejlepší film. Režisér Kornél Mundruczó obsadil do hlavních rolí Vanessu Kirby, která je známá například z poslední Mission: Impossible - Fallout nebo Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, a Shiu LaBeoufa, kterého mezi hvězdy vystřelil první díl Transformers a poslední roky ztvárňuje spíše nevýrazné role. Příběh se věnuje domácímu porodu, který skončí tragicky. Podle prvních ohlasů je právě tato scéna vhodná jen pro otrlé. Následky této události zasáhnou jak partnerský vztah dvojice, samotnou matku, tak i porodní asistentku, která skončí před soudem. Zasáhne tohle drama i do Oscarů?

Premiéra: 7. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Střípky ženy / Pieces of a Woman
Lupin (Netflix)

Omar Sy ve filmu  / Lupin
© Deadline
Už 8. ledna 2021 se na Netflixu objeví pětidílný seriál Lupin v koprodukci Francie a USA, ve kterém se v hlavní roli představí francouzský herec Omar Sy, známý díky oblíbenému filmu Nedotknutelní. Příběh sleduje gentlemanského zloděje Assane Diopa, který se vydává ve stopách Arsèna Lupina pomstít křivdu, kterou jeho otci způsobila jedna bohatá rodina. Režie se ujali Louis Leterrier (Podfukáři, Kurýr) a Ludovic Bernard.

Premiéra: 8. ledna 2021

Oficiální trailer seriálu Lupin
Herself (Prime Video)

Fotografie z filmu  / Herself
© The Digital Fix
Streamovací služba Prime Video nabídne britsko-irský snímek Herself, který není ničím jiným než rodinným dramatem. Sandra se snaží zabezpečit svou rodinu a poskytnout jí bezpečný a šťastný domov. Rozhodne se tedy jeden vybudovat od základů. Dokáže kvůli tomu zburcovat místní komunitu a možná se jí podaří i nalézt sama sebe. Režie se ujala Phyllida Lloyd, která má za sebou úspěšné snímky Mamma Mia! a Železná lady. V hlavních rolích můžeme videt Harriet WalterConleth Hill nebo Clare Dunne.

Premiéra: 8. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Herself
Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy (Netflix)

Fotografie z filmu  / Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy
© Netflix
Režisér Stanley Nelson Jr. natočil pro Netflix dokumentární film Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy. Ten se věnuje detailnímu rozboru historie cracku v 80. letech. Během hospodářské krize se objeví levná a silná droga, a to ve společnosti vyvolá paniku a rozhořčení umocněné rasismem. Uvidíme, jestli se i tento snímek zařadí mezi povedené dokumenty této streamovací služby.

Premiéra: 15. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy

Outside the Wire (Netflix)

Anthony Mackie, Pilou Asbæk ve filmu  / Outside the Wire
© IMDb
Anthony "Falcon" Mackie se představí ve sci-fi filmu Outside the Wire (český název: Za čárou) z blízké budoucnosti, kde se pilot dronu vydává do smrtící válečné zóny. Tam musí spojit síly s androidem, aby zastavil nukleární zkázu. Uvidíme, jak si režisér Mikael Håfström (Pokoj 1408, Obřad, Zlo mezi námi) dokáže poradit s žánrem, který pro něj není zcela typický.

Premiéra: 15. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Outside the Wire
Vykopávky (Netflix)

Fotografie z filmu Vykopávky / The Dig
© The Playlist
Předlohou životopisného dramatu byl román Johna Prestona z roku 2007. Film zpracovává události kolem vykopávek raně středověkého pohřebiště Sutton Hoo v anglickém Suffolku. V květnu 1939 objevil na pozemcích Edith Pretty (Carey Mulligan) amatérský archeolog Basil Brown (Ralph Fiennes) s pomocí zahradníka (Joe Hurst) a hajného unikátní příklad tzv. pohřbu v lodi ze 7. století. Skoro třicet metrů dlouhá a pět metrů široká dřevěná loď se z velké části nedochovala, ale její tvar zůstal dokonale obtisknutý do písku.

Premiéra: 15. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Vykopávky / The Dig
Palmer (Apple TV+)

Justin Timberlake ve filmu  / Palmer
© stereogum
Fanoušci Justina Timberlakea si mohou poznačit v diáři datum 29. 1. 2021, protože to je den, kdy na streamovací službu Apple TV+ dorazí jeho nový film Palmer. Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu Kolo zázraků Woodyho Allena. Drama se věnuje příběhu bývalé fotbalové hvězdy Eddieho Palmera (Justin Timberlake), který strávil dvanáct let ve vězení. Poznáváme ho ve chvíli, kdy se vrací domů a chce se vrátit k normálnímu životu. Nečekaně se však musí ujmout role opatrovníka sedmiletého chlapce Sama. Ten si rád hraje s panenkami, převléká se do šatů a je za to šikanován. Ohrozí vězeňská minulost Eddieho jeho nový začátek i nového kamaráda? Režie se ujal Fisher Stevens.

Premiéra: 29. ledna 2021

Oficiální trailer filmu Palmer


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY