HBO Max dorazí do Evropy v druhé polovině roku 2021

Vydáno: 07.12.2020 09:00 - Lukáš Frank | foto: The Playlist

Vypadá to, že premiér blockbusterů studia Warner Bros. se v příštím roce dočkáme i v Evropě. HBO Max, které je v tuto chvíli dostupné pouze v USA, totiž dorazí i do Evropy.
Zendaya ve filmu Duna / Dune
© JoBlo
Studio Warner Bros. oznámilo před pár dny, že bude premiéry svých filmů streamovat na službě HBO Max a současně je distribuovat v kinech. První vlaštovkou bude prosincová Wonder Woman 1984. Tato zpráva potěšila hlavně diváky v USA, kteří mají k této službě přístup. Šéf HBO Max Andy Forssell uvedl tento týden na tiskové konferenci, že streamovací služba bude v druhé polovině roku 2021 nově dostupná v Evropě i Latinské Americe. Detaily ohledně expanze si prozatím nechal pro sebe, stejně jako o jaké konkrétní země se bude jednat. Nelze ale vyloučit, že se premiér čtvrtého Matrixu nebo filmu Duna dočkáme i na českém trhu.

Pro Českou republiku je v tuhle chvíli dostupná streamovací služba HBO Go. HBO Max by měl tuto platformu rozšířit, nabídnout větší obsah a zaměřit se více na doporučování sledování z hlediska lidského faktoru. České seriály z produkce HBO jako třeba Pustina nebo Hořící keř by se tak mohly dostat k více zahraničním divákům.

Provozovatele kin tato zpráva určitě nepotěší, ale diváci mohou premiéry blockbusterů roku 2021 na svých obrazovkách v teple domova hodně ocenit.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY