Disney připravuje hranou verzi Lilo & Stitch

Vydáno: 15.11.2020 12:00 - Lukáš Frank | foto: Česká televize

Disney pokračuje v trendu přetáčení svých kreslených filmů do jejich hrané verze. Po veleúspěšné Krásce a zvířeti nebo Lvím králi přichází na řadu Lilo & Stitch z roku 2002.
Fotografie z filmu Lilo a Stitch / Lilo & Stitch
© Disney
Prvním jménem, o kterém se mluví v souvislosti s hranou verzí filmu Lilo & Stitch, je režisér Jon M. Chu. Jeho snímek Šíleně bohatí Asiati dokázal před dvěma lety z rozpočtu 30 milionů dolarů vydělat v kinech 226 milionů dolarů. Jednalo se o první hollywoodský počin za posledních dvacet let, který měl převážně asijské obsazení. Za zmínku také stojí režie filmu Podfukáři 2. Třetí díl této kouzelnické senzace by měl jít do kin pod jeho taktovkou v nejbližších letech.

Studio Disney zatím neoznámilo, jestli se film Lilo & Stitch objeví v kinech, nebo na jejich streamovací službě Disney+. Původní film byl uveden v roce 2002 a díky jeho velkému úspěchu se dočkal několika pokračování a vlastního seriálu. Animovaný rodinný snímek sleduje šestiletou havajskou dívku Lilo, která adoptuje modré mimozemské stvoření, o kterém si myslí, že je ošklivým pejskem a pojmenuje ho Stitch.

Disney slavil v posledních letech obrovské úspěchy s hranými verzemi svých animovaných filmů. Po Lvím králi, Krásce a zvířeti, Aladinovi, Mulan nebo Dumbovi se také pracuje na remaku filmu The Little Mermaid, kde uvidíme v roli Ariel černošskou zpěvačku Halle Bailey a v roli zlé Uršuly herečku známou především z komedií Melissu McCarthy.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY