Režisér Christopher Nolan se vyjádřil k tržbám Teneta

Vydáno: 06.11.2020 08:00 - Lukáš Frank | foto: Vertical Entertainment

Režisér Christopher Nolan je s tržbami svého posledního filmu spokojený, ale mrzí ho, že Warner Bros., které Teneta natočilo, nepovažuje výsledek za úspěch a žije pořád v číslech, která byla očekávána před pandemií koronaviru.
John David Washington, Robert Pattinson ve filmu Tenet / Tenet
© Vertical Entertainment
Zatím poslední film Christophera NolanTenet byl uveden v kinech na konci srpna po několika odkladech premiéry. I přes všechny možné překážky, uzavírání kinosálů, omezujících opatření, dokázal vydělat téměř 300 milionů dolarů ze světa a 50 milionů z USA. Ačkoliv se zdá, že se jedná o velké peníze, tak je více než jasné, že v kterémkoliv jiném roce by film vydělal mnohem více. Tenet si v tuhle chvíli nevydělal při svém 200 milionovém rozpočtu ani na náklady.

„Jsem rád, že Warner Bros. vypustil Tenet do kin v této těžké situaci. Byl to risk. Mám radost, že můj film vydělal 350 milionů dolarů. Ale mrzí mě, že to stále není považováno za úspěch. Je důležité se koukat na to, kde film uspěl a odkud přinesl tržby. Je potřeba brát v potaz, že pandemie vytvořila filmovému průmyslu značné ztráty. Je tedy na čase překopat základy filmového odvětví, dostat se zpět do hry a přizpůsobit se situaci.“ řekl Nolan americkému tisku.

Ve většině zemí se nyní zavádí druhý letošní lockdown, což znamená pro kina jejich opětovné zavření. V současné chvíli není známo, jestli se je do konce roku podaří otevřít. Pokud ano, můžeme se ještě letos těšit na premiéru nové Wonder Woman 1984 nebo na akční komedii Free Guy s Ryanem Reynoldsem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY