Za horizontem: žánrově rozkolísané béčko Grand Isle baví

Vydáno: 07.06.2020 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Psychodrama Grand Isle má tři protagonisty, jejichž životy se jedné noci osudově protnou. V hlavních rolích Nicolas Cage, KaDee Strickland a Luke Benward.

Grand IsleRecenzoval/a Václav Limberk dne 07.06.2020 12:00. Psychodrama Grand Isle má tři protagonisty, jejichž životy se jedné noci osudově protnou. V hlavních rolích Nicolas Cage, KaDee Strickland a Luke Benward. Hodnocení: 3
Grand Isle
Grand Isle
Thriller / Akční
USA, 2019 , 97 min.

Režie: Stephen S. Campanelli
Scénář: Iver William Jallah
Kamera: Eric Moynier
Herci: Nicolas Cage, Kelsey Grammer, Luke Benward, Zulay Henao, KaDee Strickland, Emily Marie Palmer, , Duncan Casey, , ,


Hodnocení: 6/10
Walter (Nicolas Cage) je veterán z Vietnamu, který svá traumata z války zapíjí alkoholem. Žije ve velkém domě se svou ženou Fancy (KaDee Strickland), frustrovanou z toho, že nemůže mít děti. Mezi ně se vmísí Buddy (Luke Benward), bývalý mariňák, který skrývá svá vlastní tajemství, je podezřelý z vraždy, ale policistovi (Kelsey Grammer) tvrdí, že je nevinen a vypráví mu příběh o setkání s Walterem a Fancy, které se odehrálo během hurikánu minulé noci.

Nicolas Cage ve filmu  / Grand Isle
© Mis.Label DK
Snímek Grand Isle, který natočil málo známý Stephen S. Campanelli, je lepší, než byste mohli čekat. Jde sice o jasné béčko, které má daleko do nákladné hollywoodské produkce, ale v rámci možností béčko poctivě udělané a zábavné. Když ho srovnáme s podobným thrillerem Survive the Night, jehož recenzi jste mohli číst v rubrice Za horizontem minulý týden, pak je zřetelně vidět, že pokud se béčko udělá kvalitně, může být výsledek uspokojivý. A to je právě případ Grand Isle.

Samozřejmě lze Grand Isle i leccos vytknout, například to, že jde o překombinovaný snímek, v němž je od každého žánru něco. Střídá se tu psychodrama, erotický thriller, noirově laděná krimi a také drama o válečných traumatech a do toho se tu ještě řeší únosy dětí. Na jeden film je toho až příliš. I přesto je Grand Isle zábavný a nabízí slušné herecké výkony hlavní trojice. Cage je celkem dobrý v poloze žárlivého manžela a vyhaslého veterána, Benward je přesvědčivý jako zdánlivě spokojený manžel a otec dítěte a Strickland dobře ztvárnila protiklad femme fatale a frustrované psychopatky. 

Nicolas Cage ve filmu  / Grand Isle
© Mis.Label DK
Nicolas Cage se sice už před časem rozloučil s pozicí hollywoodské megahvězdy, jakou byl v druhé polovině 90. let a počátkem první dekády nového tisíciletí, přesto si svou kariéru béčkaře evidentně užívá. Ostatně není už nic, co by nedokázal. Byl charakterním hercem, získal Oscara, byl akční hvězdou, hrál v komedii i dramatu a možná proto vezme vše, co se namane. Občas se zadaří lépe (Mandy - Kult pomstyPrimal), někdy hůře, pořád je ale dobře, že ho hraní baví.

Grand Isle je solidní béčko, které se nebere zase tolik vážně a pokud budete hledat lehčí snímek na večer, zkuste ho. Ve srovnání s kolegou Willisem je na tom Cage momentálně co se výběrů projektů týče o prsa lépe.
Originální trailer filmu Grand Isle


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY