Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 4. 2020 - 23. 4. 2020

TV tipy: Beethoven a Turbo Kid potkávají jezdce Apokalypsy

Vydáno: 17.04.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: IndieWire

Na začátku druhé poloviny dubna byste v programech hledali nějaké jednoznačné lákadlo marně. Vedle několika příjemných a nenáročných žánrových béček se tak nejzajímavěji jeví drama Silnější, případně nevýrazný thriller The Circle.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Modrá jako safír (Saphirblau) (pátek 17. 4., Prima Max, 17.35 - 20.00 / sobota 18. 4., 12.40 - 15.05)

Plakát filmu Modrá jako safír / Saphirblau
© FilmAffinity
Šest let staré německé fantasy drama u nás není moc známé, v zahraničí se ale těší poměrně solidnímu hodnocení. Režírující dvojice Felix Fuchssteiner a Katharina Schöde se v něm poměrně věrně drží literární předlohy Kerstin Gier, v čemž je také její největší devíza. Příběh totiž nabízí mnoho spletitých zápletek a nečekaných zvratů, které všemu jen pomáhají a v záplavě jiných žánrovek tím pádem působí osvěžujícím dojmem. Tvůrcům pak stačilo dodat jen potřebnou lehce kouzelnou atmosféru, svěží tempo, poměrně slušný vizuál, působivou hudbu a velmi dobře vybraná prostředí a lokace. Hlavní úlohy si zahráli obstojní Florian Bartholomäi a Josefine Preuß, která potěší hlavně pánské osazenstvo několika odvážnými kostýmy. To pak ani tolik nevadí, že romantická linie moc nefunguje a je spíše kýčovitá a dost samoúčelná. Velmi příjemná záležitost na páteční podvečer.

Zajímavost: V Německu film startoval v kinech 18. prosince 2014.

Oficiální trailer filmu Modrá jako safír / Saphirblau
Silnější (Stronger) (pátek 17. 4., ČT2, 23.25 - 01.20)

Plakát filmu Silnější / Stronger
© Gond és unalomüzö
Tři roky staré drama zpracovává skutečný příběh a román Jeffa Baumana a Breta Wittera. Jeho nejslabší stránkou je režírující David Gordon Green, který boduje hlavní v první polovině, kdy diváka uvádí do děje a buduje poměrně solidní atmosféru, rozehrává strhující příběh a velmi dobře se soustředí na intimní osudy obyčejného člověka. V polovině druhé ale snímek rázem ztrácí na tempu a zajímavosti, protože se do děje zapojuje více postav a zejména rodina té hlavní je extrémně nesympatická. Jinak se ale autorovi daří citlivě a rozumně pracovat s emocemi, které z diváků nikdy netahá prvoplánově a poměrně dobře zachycuje i stav člověka, který se ze dne na den ocitne v situaci, která mu zcela změní život. V titulní roli naprosto exceluje znovu fenomenální Jake Gyllenhaal, který si krade celý film pro sebe a ostatní, mezi nimiž už není žádná slavná tvář, zcela zastiňuje. O to větší je škoda, že výsledek není výraznější a možná i působivější. V této nelehké době v mnohém inspirující a potřebný film.  

Zajímavost: Gyllenhaal kvůli roli nosil hnědé kontaktní čočky, ve skutečnosti má oči zelené.

Oficiální trailer filmu Silnější / Stronger
Rozchod! (The Break-Up) (sobota 18. 4., Nova, 15.30 - 17.25 / neděle 19. 4., Nova Cinema, 09.10 - 11.15 / úterý 21. 4., 12.35 - 14.25 / středa 22. 4., 05.00 - 06.35)

Plakát filmu Rozchod! / The Break-Up
© IMP Awards
Romantické komediální drama nejvíce doplácí na to, že je rozkročené mezi dvěma žánry, úplně ale nefunguje ani v jednom. Režírující Peyton Reed by totiž rád na jednu stranu podal zcela seriózní a důvěryhodnou zprávu o vztazích mezi mužem a ženou, k čemuž si pomáhá chvílemi hutnější atmosférou, místy velmi dobrým důrazem na malichernosti, které přerůstají v zásadní hádky a slušným tempem. Na tu druhou by ale také rád pobavil, takže nešetří několika solidními hláškami a relativně vtipnými situacemi, které se ale do kontextu celého snímku moc nehodí a působí jako by na sílu. Romantická linie tedy příliš nefunguje a hodně drhne. Moc nepotěší ani samotný závěr, jenž zcela postrádá emoce, kterých je naopak v první polovině snímku plno. Ústřední role ztvárnili Jennifer Aniston a Vince Vaughn, kteří jsou velmi dobří, nicméně mezi nimi moc neprobíhá potřebná chemie, dále se pak objeví třeba Jon FavreauJason Bateman nebo Vincent D'Onofrio. Absolutně nenáročná oddechovka, která je na víkendový podvečer jako dělaná.

Zajímavost: Vaughn kvůli roli zhubnul třináct kilogramů. 

Oficiální trailer filmu Rozchod! / The Break-Up
The Circle (The Circle) (sobota 18. 4., Prima Max, 20.00 - 22.15 / neděle 19. 4., 15.50 - 18.15 / úterý 21. 4., 11.50 - 14.00)

Český plakát filmu The Circle / The Circle
© Facebook tvůrce
Pod alternativním a lehce změněným názvem Circle: Uzavřený kruh najdete v programu tři roky starý thriller, který sice sliboval zajímavou podívanou, ve výsledku je ale spíše zklamáním. Režírující James Ponsoldt v něm zadaptoval román Davea Eggerse, s nímž také napsal scénář a jako by se bál čehokoli odvážnějšího a spolehl se hlavně na jistotu. Největším problémem je samotný příběh, který je dost naivní a tváří se, že přináší hluboké poselství, ve skutečnosti ale neříká nic nového a paradoxně končí ve chvíli, kdy by se mohl začít solidně rozjíždět. Na úrovni lehkého nadprůměru pak snímek udržují solidní atmosféra, několik podařených scén a právě potenciál, který je v námětu ukryt a místy se ukazuje, že mohl být využit mnohem lépe. Hlavní roli ztvárnila jako vždy toporná Emma Watson, které sekunduje spolehlivý Tom Hanks, který ale nemá moc co hrát, takže se opírá jen o své zkušenosti a charisma, ve vedlejších úlohách se pak mihnou ještě třeba John Boyega nebo Bill Paxton. Nenáročná záležitost, která doplácí na své ambice, o čemž se píše i v naší recenzi.

Zajímavost: Ve Velké Británii se na rozdíl od zbytku světa snímek nedostal do kin, ale zamířil rovnou na Netflix.

Český trailer filmu The Circle / The Circle
Turbo Kid (Turbo Kid) (sobota 18. 4., Prima Cool, 22.10 - 00.00 / neděle 19. 4., Prima Max, 00.10 - 01.55)

Plakát filmu Turbo Kid / Turbo Kid
© Amazon.com
Pět let staré kanadsko-novozélandsko-americké akční sci-fi je hodně specifickou záležitostí a potěší všechny, kteří milují filmový brak z osmdesátých let. Debutující režijní a scenáristická trojice François SimardAnouk Whissell a Yoann-Karl Whissell v něm totiž záměrně rezignovala na jakoukoli originalitu a příběh je slepencem z několika slavnějších filmů, to ale tolik nevadí, protože výprava a vizuální stránka jsou výtečné, hutná atmosféra postapokalyptického světa zrovna tak a pozadu nezůstává ani skvělá hudba z devadesátých let. Je třeba se připravit i na extrémně nadsazenou akci, která je brutální a krvavá a odkazuje ke splatterům. Chybět nesmí ani úderné a nekompromisní hlášky. Velmi dobře zvolené je i obsazení, v němž hlavní role ztvárnili nepříliš známí Munro Chambers a Laurence Leboeuf, vedle nichž se z povědomých tváří objeví jen Michael Ironside. Škoda jen, že většina postav není úplně sympatická a také toho, že snímek je přiznaně poloamatérský, což někdy rozptyluje pozornost a zbytečně to sráží velkou tvůrčí invenci. Jeden bizarní tip pro fajnšmekry. 

Zajímavost: Snímek se měl původně odehrávat v poušti, což ale štábu zkomplikovalo deštivé počasí, lokace byla tudíž změněna a do děje byl zakomponován "kyselý déšť".

Oficiální trailer filmu Turbo Kid / Turbo Kid
Neviditelný důkaz (Code of a Killer) (sobota 18. 4., Prima, 23.50 - 02.45 / neděle 19. 4., Prima Max, 22.15 - 01.10)

Plakát filmu Neviditelný důkaz / Code of a Killer
© University of Leicester
Britské televizní drama je natočeno jako dvoudílné, vysíláno je ale jako jeden celek, což je rozhodně dobře. Mnohým tuzemským divákům navíc připomene populární seriál Dobrodružství kriminalistiky, čímž také sbírá body navíc. Režírující James Strong v něm tedy nikam nespěchá a možnosti malé obrazovky využívá k pomalému tempu a minimu akce a tím pádem i k většímu důrazu na příběh, který vychází ze skutečnosti a ve své době byl hodně přelomový. Jelikož se ale soustředí na jeho procesní zpracování, úplně absentuje napětí, což je z diváckého pohledu trochu škoda. Moc pak nepotěší ani přehaná délka obou dílů, která by mohla být o několik desítek minut kratší, protože místy působí značně rozvláčně. V ústředních rolích se objeví výborní David Threlfall a John Simm, kteří snímek udržují nad vodou ve slabších chvílích. Nenápadná žánrovka, která rozhodně stojí za vidění a zasloužila by i o něco lepší vysílací čas.  

Zajímavost: Když se poprvé potká postava vědce Aleca Jeffreyse s komisařem Bakerem, skutečný Jeffreyes jde po ulici a míjí je.

Televizní spot filmu Neviditelný důkaz / Code of a Killer 
Beethoven (Beethoven) (neděle 19. 4., Nova, 10.45 - 12.20 / pondělí 20. 4., Nova Cinema, 07.50 - 09.25 / středa 22. 4., 06.35 - 08.10)

Plakát filmu Beethoven / Beethoven
© Amazon.com
Rodinné komediální drama z počátku devadesátých let je typickým žánrovým počinem své doby. Režírující Brian Levant v něm spoléhal jen a pouze na oblíbenost zvířecích hrdinů a tím pádem veškerou pozornost soustředil na roztomilého velkého psa v hlavní roli, který je hlavní hvězdou, zdrojem všeho humoru a prakticky jediným důvodem, proč se na film dívat. Příběh je totiž pochopitelně prostinký, naivní a slouží především k tomu, aby se neustále něco dělo a předváděly se nějaké více, či méně vtipné gagy. Naštěstí měl autor tolik soudnosti, že snímku dopřál naprosto pohodovou atmosféru, svižné tempo a střídmou stopáž, v níž není prostor na to nepodstatné. Jen zapomněl na kvalitnější obsazení lidských rolí, protože ty hlavní jsou nevýrazné a ty vedlejší, v nichž se ze známějších tváří objeví Stanley TucciDavid Duchovny a Oliver Platt, zase příliš krátké. Absolutně nenáročná zábava na nedělní dopoledne.

Zajímavost: Výcvik psa Beethovena pro film měla na starost Eleanor Keaton, vdova po Busteru Keatonovi.

Oficiální trailer filmu Beethoven / Beethoven
Pohanský král (Nameja gredzens) (úterý 21. 4., Kino Barrandov, 20.00 - 22.15 / čtvrtek 23. 4., 00.45 - 02.55)

Plakát filmu Pohanský král / Nameja gredzens
© Behance
Dva roky staré lotyšsko-britské historické drama je u nás prakticky neznámé a hodnocené jen průměrně, v zahraničí je na tom ale o něco lépe a dosahuje tam na lehký nadprůměr. Režisér a spoluscenárista Aigars Grauba v něm měl k dispozici nižší rozpočet, což se snažil kompenzovat hutnou dobovou atmosférou, překvapivě velmi dobrou výpravou, zajímavými kostýmy a brutálními akčními scénámi, které si nebraly servítky a jsou hodně krvavé a nekompromisní. To se mu sice částečně daří, nikdy ale na skromnější podmínky zapomenout nedá, protože studiový původ je u některých scén hodně znát a paradoxně dialogová stránka hodně drhne. Příliš důvěryhodní nejsou ani hlavní hrdinové, které si zahráli Edvin Endre a James Bloor, kteří spíše než autentičtí bojovníci vypadají jako z plakátů a ženských časopisů. Za pozitivum lze ale považovat to, že divák se dozví něco z dávné lotyšské historie. Příjemná jednohubka.   

Zajímavost: Natáčení trvalo sedmačtyřicet dní.

Originální trailer filmu Pohanský král / Nameja gredzens
Jezdci Apokalypsy (Horsemen) (úterý 21. 4., Prima Max, 22.05 - 23.50 / čtvrtek 23. 4., 00.10 - 01.45)

Plakát filmu Jezdci Apokalypsy / Horsemen
© Antrakt Sinema
Mysteriózní thriller z konce první dekády milénia dojíždí na svou snahu být něčím víc, než ve skutečnosti je. Režírující Jonas Åkerlund v něm dostal k dispozici klišovitý a předvídatelný scénář, který sice nabízí atraktivní téma, nikdy ale nedokáže překvapit. On sám se to snaží zachránit svižným tempem, videoklipovitým střihem a potřebně hutnou atmosférou, která je asi na celém filmu tím nejlepším. Pozitivem budiž i střídmá stopáž, v níž není moc prostoru na nudu. Titulní roli si zahrál obstojný a vesměs spolehlivý Dennis Quaid, jemuž sekudnují třeba i Zhang ZiyiLou Taylor Pucci nebo Peter Stormare. Nejvíc ovšem zamrzí to, že závěrečný a rádoby šokující zvrat, který by měl být vrcholem celého příběhu, je od poloviny zcela jasný a není tedy vůbec působivý. Příjemné béčko, které doplatilo na své ambice. 

Zajímavost: Jelikož režisér chtěl film natočit co nejautentičtěji ve skutečných lokacích, byly postaveny pouhé dvě scény.

Originální trailer filmu Jezdci Apokalypsy / Horsemen
Tři muži a nemluvně (3 Men and a Baby) (středa 22. 4., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / čtvrtek 23. 4., 15.55 - 17.50)

Plakát filmu Tři muži a nemluvně / 3 Men and a Baby
© Facebook tvůrce
Komedie z konce osmdesátých let je remakem francouzské podívané a překvapivě se originálu docela vyrovná. Může za to i velmi zřídka režírující Leonard Nimoy, pro kterého šlo o první počin mimo svět Star Treku, který jí dodal veskrze pohodovou atmosféru, svižné tempo a opřít se mohl i o nijak překvapivý, ale dobře napsaný příběh s většinou velmi dobře vypointovanými vtipy. K dobru mu budiž připsána i krátká stopáž, v níž je prostor jen pro to nejpodstatnější. Dobrou ruku ale prokázal především při obsazení klíčových rolí, které ztvárnili Tom SelleckSteve Guttenberg a Ted Danson, kteří dokážou prodat i ten nejlacinější vtip, prokazují velký komediální talent a v neposlední řadě mezi nimi funguje poctivá chlapská a kamarádská chemie. Je pravda, že tvůrce asi mohl být o něco odvážnější a od originálu se trochu odchýlit, ani v této podobě ale předělávka není špatná. Další z naprosto pohodových tipů.

Zajímavost: V roce vzniku se stal film v USA tím nejvýdělečnějším.

Originální trailer filmu Tři muži a nemluvně / 3 Men and a Baby

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Pet Sematary: Bloodlines (13.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vymítač ďábla: Znamení víry (25.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu