Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 3. týden

Kinopremiéry: Mizerové Richard Jewell a Dolittle řeší případ mrtvého nebožtíka

Vydáno: 15.01.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Columbia Pictures

V polovině ledna odstartuje v kinech hned sedm novinek. Událostí týdne jsou nejspíš třetí Mizerové, kteří se na velká plátna vrací po dlouhých sedmnácti letech. Konkurenci mají docela rozmanitou, takže uvidíme, jak si povedou.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mizerové navždy (Bad Boys for Life) (Falcon)

Český plakát filmu Mizerové navždy / Bad Boys for LifePo dlouhých sedmnácti letech se do kin vrací dvojice policistů, která plnila kinosály na přelomu milénia a velmi těžko soudit, v jaké bude formě. O třetím dílu se hovořilo dlouho, vznikl ale až nyní, kdy se kinematografie hodně proměnila. Pro diváky je nejdůležitější to, že hlavní představitelé Will Smith a Martin Lawrence zůstali, tvůrčí tým se ovšem obměnil. Režijní křesla obsadila belgická autorská dvojice Adil El Arbi a Bilall Fallah, která snímkem v Hollywoodu debutuje, na scénáři se pak podílel i Joe Carnahan. Jelikož ohlasy ani komentáře dosud neexistují, jakékoli odhady jsou naprosto zbytečné. Uvidíme tedy, zda je publikum na policejní duo ještě zvědavé. Premiéra týdne.

Synopse: Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda, která znovu otestuje sílu jejich přátelství a kolegiality.

Zajímavost: Film měl jít původně do kin už v únoru 2017.

Český trailer filmu Mizerové navždy / Bad Boys for Life
Richard Jewell (Richard Jewell) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Richard Jewell / Richard JewellLetos devadesátiletý (!) režisér Clint Eastwood je stále velmi činný a divákům tentokráte přináší drama podle skutečných událostí, které se odehrály během Olympijských her v Atlantě v roce 1996. Podle synopse jde o typicky eastwoodovské téma, které bude vystavěno na silných emocích a samozřejmě i perfektních hereckých výkonech. Těm by měla dominovat čerstvě na Oscara navržená Kathy Bates, hlavní roli však ztvárnil méně známý Paul Walter Hauser, dále se pak objeví třeba Sam Rockwell nebo Olivia Wilde. Ohlasy jsou vesměs spokojené, takže by mělo jít o slušnou žánrovku, která splní svůj účel a fanoušky žijící legendy nezklame.

Synopse: Během Olympijských her v roce 1996 v Atlantě zachránil pracovník bezpečnostní agentury Richard Jewell (Paul Walter Hauser) tisíce životů nálezem batohu s výbušninou. Z prvotně oslavovaného hrdiny se však později vlivem manipulativních a zavádějících zpráv z médií stává hlavní podezřelý. Odstartovaná mediální kampaň pak pomalu ničí hrdinství jednoho muže a společně s vysilujícím vyšetřováním FBI činí z jeho doposud klidného života peklo na zemi.

Zajímavost: Jelikož Mezinárodní olympijský výbor z důvodu ochrany autorských práv zamítl použít světoznámé logo olympiády, tomu filmovému tak chybí oněch pět kruhů.

Oficiální český trailer filmu Richard Jewell / Richard Jewell
Dolittle (Dolittle) (CinemArt)

Český plakát filmu Dolittle / DolittleUž třetí filmové podoby se dočkala postava hlavně v zámoří oblíbeného a slavného doktora, který umí mluvit se zvířaty a prožívá s nimi různá dobrodružství. Nejnovější verze spoléhá na hvězdný tým, neboť režisérem a scenáristou je Stephen Gaghan, který se vůbec poprvé v kariéře pustil do odlehčeného žánru, hlavní roli si pak zahrál Robert Downey Jr., který snímkem zase startuje svou postmarvelovskou éru. To ale rozhodně není všechno, protože další role ztvárnili Antonio BanderasJim Broadbent nebo Michael Sheen, slavná jména se objevují i "mimo obraz", protože digitální zvířata namluvila spousta hvězd, proto nezbývá než doufat, že i v našich kinech poběží titulkované kopie. Jelikož ohlasy ani komentáře zatím neexistují, můžeme o kvalitách jen spekulovat, vysoká očekávání ale vzhledem k odkladané produkci, přetáčení a podivně vypadajícím trailerům nelze moc mít.

Synopse: Doktor Dolittle (Robert Downey Jr.) býval kdysi osobním lékařem královny Viktorie. Před pár lety ale ovdověl a od té doby žije v ústraní za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, kde mu společnost dělá jen smečka zvířat, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Pak mu ale vpadne do života jeden drzý kluk, který si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem. Navíc ho povolají ke královně (Jessie Buckley), kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. Lék proti této nemoci se nachází pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, proto se musí Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma.

Oficiální český trailer filmu Dolittle / Dolittle
Odložený případ: Hammarskjöld (Cold Case Hammarskjöld) (Artcam Films)

Český plakát filmu Odložený případ: Hammarskjöld / Cold Case HammarskjöldTěžko říct, kolika lidem v tuzemsku je známo jméno Daga Hammarskjölda a jeho letecké nehody, která vyvolala spousty kontroverzí a teorií. Něco dozvědět se každopádně lze z převážně severského dokumentu, v němž se tvůrci snaží objasnit, co se v roce 1961 vlastně stalo a kdo z toho měl největší prospěch. Režisérem a scenáristou je poměrně zkušený Mads Brügger, jemuž ve výzkumu a srovnávání informací pomohl jeden švédský soukromý detektiv. Vzhledem k tomu, že ohlasy a komentáře jsou docela nadšené, by mělo jít o výbornou záležitost, která se bude líbit nejen milovníkům konspiračních teorií.

Synopse: 18. září 1961 se nedaleko zambijského města Ndol zřítilo letadlo s generálním tajemníkem OSN Dagem Hammarskjöldem na palubě. Nehodu nikdo nepřežil. Byla to ale skutečně nehoda, nebo šlo o připravovaný atentát? Je Hammarskjöld nejvýznamnější obětí studené války? Na tuto otázku by mohl dát odpověď dokument Madse Brüggera, s nímž se po stopách celé události vydal soukromý detektiv Göran Björkdahl.

Český teaser filmu Odložený případ: Hammarskjöld / Cold Case Hammarskjöld
Srdcová královna (Dronningen) (Film Europe)

Český plakát filmu Srdcová královna / DronningenŠvédsko-dánské drama láká především na atraktivní zápletku milostného trojúhelníku manželky, manžela a jeho syna z předchozího vztahu. To samo o sobě by mělo být pro diváka vodítkem, protože stále začínající režisérku a v tomto případě i spoluscenáristku May el-Toukhy zná asi jen hrstka zasvěcených a o moc lepší to není ani s obsazením, ačkoli Trine Dyrholm, která ztvárnila hlavní ženskou roli, je relativně známá. Ve zbývajících dvou klíčových úlohách ji pak doplnili Gustav Lindh a Magnus Krepper. Ohlasy jsou poměrně spokojené, takže ti, kteří zavítají do svých klubových kin, by neměli být vysloveně zklamaní.

Synopse: Úspěšná právnička Anne (Trine Dyrholm) žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Peterem (Magnus Krepper). Její perfektní život naruší až příchod Peterova problematického syna z prvního manželství, s nímž Anne naváže intimní pouto. Zprvu nevinný flirt může mít pro všechny hodně znepokojivé a ničivé důsledky.

Český trailer filmu Srdcová královna / Dronningen
Karel Svoboda: Šťastná léta (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Karel Svoboda: Šťastná létaTřináct let po své sebevraždě, která ještě dlouho plnila stránky tuzemského bulváru, se komplexního filmového portrétu dočkal geniální hudební skladatel Karel Svoboda. Jelikož jeho režisérem, scenáristou a částečně kameramanem je jeho syn Petr Klein Svoboda, měl by mít divák výhodu v tom, že uvidí množství dosud nezvěřejněného materiálu, který by mohl na jeho osobu přinést trochu jiný náhled. Chybět by ale samozřejmě neměly ani oficiální materiály a rozhovory s lidmi, s nimiž se skladatel při práci setkal. Na druhou stranu ale nelze očekávat žádné pikantérie, ale spíše synovský pomník, což asi v tomto případě absolutně nevadí. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují, tak věřme, že se snímek povedl, protože tak výrazná osobnost československé hudby si důstojný portrét nepochybně zaslouží.

Synopse: Jelikož autorem dokumentu o slavném skladateli je jeho syn, poznáme jeho osobnost blíže než kdy před tím. Uvidíme oficiální archivy, ale i ty, které zůstávaly veřejnosti skryté. Součástí filmu jsou pak i unikátní záběry z domácího videa, kde lze poznat, že pracovní a soukromý život byly pro skladatele zcela prolnuté.

Originální trailer filmu Karel Svoboda: Šťastná léta
Případ mrtvého nebožtíka (Falcon)

Plakát filmu  / Případ mrtvého nebožtíkaNa tradici kdysi vynikajících československých žánrových parodií se snaží navázat ta nejnovější, která si bere na paškál všemožná klišé z detektivního žánru. Vzhledem k trailerům se ale dá očekávat spíše klasické tuzemské peklo posledních let, v němž půjde jen o to, zda je snesitelné, či ne. Režisérem je protřelý a zkušený Miloslav Šmídmajer, který diváky láká hlavně na hvězdné obsazení, v němž nechybí David NovotnýMartin PechlátHana VagnerováLukáš PříkazkýMiroslav TáborskýEva HolubováMartin Myšička nebo Milan Šteindler. Ohlasy ani recenze zatím dostupné nejsou, cílová skupina se jimi ale asi stejně moc řídit nebude. Uvidíme, zda tuzemští diváci na tento subžánr ještě uslyší.

Synopse: Major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký) dostávají od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) za úkol vyšetřit vraždu Starablažkové. Kriminalisté postupně vypátrají, že žena úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Mnoho stop ale nemají, tuší však, že jde o pomstu. Problémem je to, že na vyšetření celé kauzy mají pouhý týden.

Originální trailer filmu Případ mrtvého nebožtíka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu