Zlaté glóby 2020: nejlepšími filmy jsou Tenkrát v Hollywoodu a 1917

Vydáno: 06.01.2020 05:16 - Václav Limberk | foto: Sony Pictures

Slavnostní předávání 77. Zlatých glóbů skončilo vítězně pro snímky Tenkrát v Hollywoodu se třemi Zlatými glóby a 1917 se dvěma cenami. Na prázdno vyšel Irčan.
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodPřed několika okamžiky byli vyhlášeni vítězové 77. ročníku předávání cen Asociace zahraničních novinářů sdružených v Hollywoodu Zlatý glóbus za rok 2019. Nejlepším filmem v kategorii drama byl vyhlášen snímek 1917. Nejlepším filmem v kategorii komedie/muzikál je Tenkrát v Hollywoodu, který se stal se třemi cenami vítězem filmových kategorií. Se dvěma cenami následovaly snímky 1917Rocketman a Joker. S prázdnou odešel Irčan.

Nejlepším hercem v kategorii drama byl vyhlášen Joaquin Phoenix za film Joker
Nejlepší herečkou v kategorii drama se stala Renée Zellweger za životopisné drama Judy. Nejlepším hercem v kategorii komedie nebo muzikál se stal Taron Egerton za film Rocketman. Nejlepší herečkou ve stejné kategorii byla vyhlášena Awkwafina za snímek The Farewell.

Fotografie z filmu  / 1917Ve vedlejší roli byla vyhlášena nejlepší herečkou Laura Dern za Manželskou historii. Ve stejné kategorii byl nejlepším hercem ve vedlejší roli zvolen Brad Pitt za Tarantinovo drama Tenkrát v Hollywoodu. Nejlepším režisérem byl vyhlášen Sam Mendes za válečné drama 1917. Cenu za scénář získal Quentin Tarantino za Tenkrát v Hollywoodu.

Cenu za nejlepší píseň získali Elton John a Bernie Taupin za píseň I´m Gonna Love Me Again z filmu Rocketman. Za nejlepší hudbu byla oceněna Hildur Guðnadóttir za film Joker. Nejlepším animovaným filmem se stal snímek Hledá se Yetti. Nejlepším cizojazyčným filmem bylo vyhlášeno jihokorejské drama Parazit

ChernobylV televizních kategoriích byl vítězem seriál Boj o moc  v kategorii drama a v kategorii muzikál nebo komedie uspěl seriál Potvora. Nejlepšími herci v kategorii drama jsou Brian Cox za Boj o moc Olivia Colman za seriál The Crown. V kategorii muzikál nebo komedie zvítězili Ramy Youssef za seriál Ramy a Phoebe Waller-Bridge za seriál Potvora

Nejlepší minisérií byl vyhlášen Černobyl. Nejlepším hercem v minisérii se stal Russell Crowe za The Loudest Voice. Nejlepší herečkou v minisérii byla vyhlášena Michelle Williams za Fosse/Verdon. Nejlepšími herci ve vedlejší roli jsou Stellan Skarsgård za minisérii Černobyl a Patricia Arquette za minisérii Odhalení .  

Cenu Carol Burnettové za přínos v oblasti televize získala herečka a moderátorka Ellen DeGeneres. Cenu Cecilla B. DeMilla za celoživotní přínos v oblasti filmu získal Tom Hanks

Kompletní seznam vítězů naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY