Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 1. 11. 2019 - 7. 11. 2019

TV tipy: Dánská dívka Lucy žije sedm životů a je královnou ročníku

Vydáno: 01.11.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První listopadový týden je v televizi na poslední dobu nezvykle plný atraktivních premiér, kterých se sešlo hned několik. Jako příklady stačí uvést animák Kubo a kouzelný meč, oscarovou Dánskou dívku nebo dvě sci-fi Luca Bessona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kubo a kouzelný meč (Kubo and the Two Strings) (pátek 1. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / sobota 2. 11., 14.40 - 16.40 / neděle 3. 11., 10.45 - 12.50)

Český plakát filmu Kubo a kouzelný meč / Kubo and the Two StringsTři roky staré animované dobrodružství není určeno zdaleka jen dětem a paradoxně potěší možná víc dospělé než jejich potomky. Debutující režisér Travis Knight se v něm spolehl na precizní a dokonalou animaci, jíž jsou počiny produkujícího studia Laika proslulé, tentokrát ji ale posunul snad ještě o úroveň výš, protože v některých momentech až přechází zrak. Diváky si získá i umístěním děje do exotického prostředí Japonska a spoustou zajímavých postav. Na škodu není ani trochu pomalejší tempo. Zamrzí snad jen to, že titulní příběh není tak propracovaný, jak bychom od známého studia čekali a s tím trochu souvisí i malinko přetažená stopáž. Hodně příjemná páteční podívaná pro celou rodinu a jeden z tipů týdne, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Film sestává z minimálně sto pětačtyřiceti tisíc fotografií, které byly následně převedeny do stop-motion animace.

Oficiální český trailer filmu Kubo a kouzelný meč / Kubo and the Two Strings
7 životů (Seven Sisters) (pátek 1. 11., Prima, 21.55 - 00.30 / neděle 3. 11., 00.50 - 03.25 / pondělí 4. 11., 02.50 - 06.05)

Český plakát filmu 7 životů / Seven SistersDva roky starý akční thriller trochu klame tělem, což je jeho největší problém. V prvních třiceti minutách se totiž tváří jako inteligentní a ambiciózní dystopická žánrovka, která rozehrává zajímavou a atraktivní tematiku, postupem času se ale mění v pouhou béčkovou zábavu rezignující na vše. Dost toho zachraňuje režírující Tommy Wirkola, který si byl naštěstí dobře vědom, co dostal k ruce za scénář a soustředí se na prakticky nepřetržitou, ale celou dobu zábavnou akci, svižné tempo, výbornou vizuální stránku plnou efektů a docela slušnou atmosféru. Výrazně mu pomáhá i obsazení Noomi Rapace, která se v ústřední sedmiroli maximálně snaží a táhne snímek dopředu, navíc jí bravurně přihrávají Pål Sverre Valheim HagenWillem Dafoe nebo Glenn Close. To už pak ani tolik nevadí, že příběh je předvídatelný a plný logických nesmyslů. Jen ta stopáž mohla být kratší. Ideální výplach na konec pracovního týdne, o kterém se více píše v naší recenzi.

Zajímavost: Rapace se podílela i na vzhledu všech sedmi sester a vybírala i barvu šatníku a jednotlivé typy oblečení.

Český trailer filmu 7 životů / Seven Sisters
Muž z prvního století (sobota 2. 11., ČT1, 14.55 - 16.30 / pondělí 4. 11., 14.25 - 16.00)

Plakát filmu  / Muž z prvního stoletíNa československou sci-fi komedii z počátku šedesátých let se s uplývajícími léty zapomnělo a asi se není co divit, i když jde o docela unikátní počin. Je na ní totiž znát dozvuk předcházející dekády a její vyznění je dost dobově poplatné. Režisér a spoluscenárista Oldřich Lipský se v ní pokusil o ryzí politickou satiru, která ale vychází dost naprázdno a z dnešního pohledu jde o jasnou utopii. Nejvíc na ní tak zaujmou atributy, které z tvůrce později udělaly legendu. To znamená, že tu není nouze o velmi dobrý slovní humor, příjemnou atmosféru, z níž je znát velká nadsázka, svižné tempo a na svou dobu velmi dobrou trikovou stránku. Zárukou kvality budiž i hudba Zdeňka Lišky a kostýmy Ester Krumbachové. Svou první hlavní roli tu navíc bravurně ztvárnil Miloš Kopecký, jemuž dělali společnost například Anita KajlichováVít OlmerRadovan Lukavský nebo Lubomír Lipský. I vzhledem ke krátké stopáži se jedná o solidní záležitost, která ale vyžaduje trochu tolerantnějšího diváka.  

Zajímavost: Jde o vůbec první ryzí sci-fi film v Československu.

Ukázka z filmu Muž z prvního století
Královna ročníku (Sydney White) (sobota 2. 11., Prima Max, 17.40 - 20.00 / neděle 3. 11., 11.55 - 14.15 / středa 6. 11., 10.45 - 13.00)

Plakát filmu Královna ročníku / Sydney WhiteDvanáct let stará komedie je u nás hodnocena vesměs průměrně, na zahraničních databázích se ale pohybuje kolem šesti bodů z deseti, což není úplně špatné. Těžko ale říct, čím to může být. Režírující Joe Nussbaum v ní ničím extra nezaujme a spoléhá se jen a pouze na absolutní jistotu bez jakéhokoli rizika. To tedy znamená, že příběh je zoufale neinvenční, předvídatelný a plný klišé, humor, ačkoli docela solidní, je zcela neškodný a nekonfliktní a tempo docela svěží. I obsazení je poměrně příjemné a objeví se v něm Amanda BynesSara PaxtonMatt Long nebo Jack Carpenter. Dojem ale výrazně kazí nevyrovnaná celková úroveň, protože některé scény jsou relativně vydařené, jiné ale až trapné. Moc nepotěší ani samotný závěr, jenž je příliš pohádkový a přehnaně naivní. Nenáročná oddechovka na sobotní podvečer. 

Zajímavost: Film byl natočen za pětatřicet dní.

Oficiální trailer filmu Královna ročníku / Sydney White
Dánská dívka (The Danish Girl) (sobota 2. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.15 / pondělí 4. 11., 00.55 - 03.00 / středa 5. 11., 02.50 - 05.15)

Český plakát filmu Dánská dívka / The Danish GirlČtyři roky staré životopisné drama se těší nadprůměrným ohlasům a hodnocením, přesto je mnohými přijímáno rezervovaně a rozporuplně. Režírující Tom Hooper může u některých narazit v tom, že skutečný příběh nekonvenčního člověka natočil dost konvenčně a rutinně. Důraz tak kladl na pomalé tempo, výraznou dobovou atmosféru a na Oscara nominované kostýmy a výpravu a potřebně tklivou hudbou, která by měla vyvolávat divácké emoce. S těmi ale pracuje velmi zvláštně, protože snímek působí chladně až odtažitě a publiku nikdy nedovolí se do postav tzv. dostat. Úplně nepotěší ani to, že ač jde o skutečné osudy, scénář je dost předvídatelný a nepřekvapivý. Pořád jde nicméně o klasickou akademickou podívanou, která má své kvality, nicméně úplně neuchvátí. Fantastické je obsazení, v němž na sebe nejvíc pozornosti strhává Oscarem ověnčená Alicia Vikander, jejímž kolegou je na stejnou cenu nominovaný Eddie Redmayne, dále se pak objeví Matthias SchoenaertsBen WhishawAmber Heard nebo Sebastian Koch. I o dalším z tipů týdne se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Obrazy ve filmu namalovala Britka Susannah Brough ve spolupráci s produkční designérkou Eve Stewart. 

Oficiální český trailer filmu Dánská dívka / The Danish Girl
Valerian a město tisíce planet (Valerian and the City of a Thousand Planets) (neděle 3. 11., Prima Cool, 20.00 - 22.55 / pondělí 4. 11., Prima Max, 15.15 - 18.15)

Český plakát filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand PlanetsKoprodukční sci-fi vychází z francouzské komiksové předlohy a následného televizního seriálu, před dvěma lety ale v kinech dost ošklivě propadlo. Svým způsobem je to škoda, protože režisér a scenárista Luc Besson v něm dal zavzpomínat na svá nejlepší léta a natočil svůj asi nejlepší film za poslední dekádu. Na výsledku je ovšem dost znát, že už nějaký ten pátek působí v Hollywoodu, protože zejména ústřední příběh, jakkoli dobře a zajímavě je rozehrán, je vesměs povrchní, předvídatelný a absolutně ničím nepřekvapí. Ani postavy nejsou nikterak propracované a zajímavé, pozornost tak na sebe strhávají vedlejší postavičky, které se tu ale jen mihnou. Nejsilnější je snímek po trikové a vizuální stránce, které jsou bezezbytku úchvatné a fenomenální, potěší i dobře dávkované a vtipné hlášky, svižné tempo a hodně zajímavá stylizace. Ústřední roli sice ztvárnil Dane DeHaan, ten je ale natolik nevýrazný, že ho zcela zastínila Cara Delevingne, dále se pak objeví třeba Clive OwenRihannaEthan HawkeHerbie Hancock nebo Rutger Hauer. Stojíte-li o podrobnosti, otevírejte naši recenzi.

Zajímavost: Delevingne nazpívala pro film i závěrečnou píseň.

Český trailer filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand Planets
Úsměvy smutných mužů (neděle 3. 11., ČT1, 20.05 - 21.40)

Plakát filmu  / Úsměvy smutných mužůLoňské komediální drama se v kinech těšilo přízni diváků a dokonce obdrželo i Českého lva v kategorii Cena filmových fanoušků. Režisér a spoluscenárista Dan Svátek v něm vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Josefa Formánka a láká především na atraktivní, ale neveselé téma boje s alkoholem. Spoléhá se tak právě na tento celospolečenský problém a takřka autentickou atmosféru protialkoholní léčebny, která ale mohla být o něco depresivnější. Pozitivní je i střídmá stopáž a poměrně svižné tempo. Je ale škoda, že v příběhu se objevuje mnoho postav, protože žádná nemá větší prostor a stávají se z nich jen zábavné, nebo tragické figurky, jejichž osudy jsou sice zajímavé a poučné, nemají ale takový emocionální dopad. Někomu může vadit též trošku klipovitější režie. Rozpačité dojmy ale částečně napravuje výborné obsazení, v němž dostali důvěru David ŠvehlíkJaroslav DušekOndřej MalýIvan FraněkSimona Babčáková nebo Marika Šoposká. Další z tipů týdne, o němž píšeme v naší recenzi

Zajímavost: Natáčelo se převážně v psychiatrické léčebně v Petrohradu u Jesenice na Rakovnicku.

Originální trailer filmu Úsměvy smutných mužů
Nadmuté město (Fat City) (pondělí 4. 11., ČT2, 21.45 - 23.20)

Plakát filmu Nadmuté město / Fat CityPod alternativním českým názvem Za vodou najdete v programu u nás takřka neznámé sportovní drama z počátku sedmdesátých let. Režírující John Huston v něm vychází z románu Leonarda Gardnera, který sám napsal i scénář. Spoléhá se při tom právě na hodně silný příběh, který je z atraktivního prostředí boxu, o ten v něm primárně ani tolik nejde, takže by se ho odpůrci tohoto sportu neměli vůbec bát. Diváka zaujme především těžce depresivní a bezvýchodnou atmosféru, která nedává moc naděje, na druhou stranu ale donutí k zamyšlení. Opřít se mohl i o vynikající kameru Conrada L. Halla a exkluzivní herecké výkony, kterým dominuje na Oscara nominovaná Susan Tyrrell, v hlavních rolích se nicméně představí Stacy Keach a Jeff Bridges. Škoda jen, že děj je zbytečně epizodický a nijak nereflektuje dobu, v níž se odehrává a chvílemi působí jako vykalkulovaný konstrukt. Zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Ačkoli byl Huston sám aktivní boxer, o boxu natočil jen tento jediný film.

Originální trailer filmu Nadmuté město / Fat City
Vražedné spolčení (Perfect Sisters) (úterý 5. 11., Prima Max, 22.30 - 00.45 / čtvrtek 7. 11., 00.50 - 06.35)

Plakát filmu Vražedné spolčení / Perfect SistersPět let staré kanadské drama je hodnoceno lépe u nás než v zahraničí, pravdou ale je, že tuzemských ohlasů je o dost méně. Režírující Stanley M. Brooks v něm jednoznačně spoléhá na hodně silný a ze skutečnosti vycházející příběh, který nenechá nikoho chladným a donutí k zamyšlení nad tím, co je dobré a co špatné. Vše pak korunuje dost působivým až šokujícím závěrem. Jinak ale ničím moc nezaujme, protože snímek působí spíše televizně a lacině, má dost nevyrovnané tempo a ani atmosféra v něm nefunguje tak, jak by měla. Jeho úroveň ale pozvedají herecké výkony, které obstarává především trio Abigail BreslinGeorgie Henley a Mira Sorvino, kterému sekundují třeba James RussoRusty Schwimmer nebo Zoë Belkin. Nenápadná a snadno přehlédnutelná záležitost, která ale minimálně za jedno vidění stojí.

Zajímavost: Událost, z níž snímek vychází, se odehrála v roce 2003 v Torontu.

Oficiální trailer filmu Vražedné spolčení / Perfect Sisters
Lucy (Lucy) (čtvrtek 7. 11., Nova, 22.15 - 23.45)

Český plakát filmu Lucy / LucyPět let staré francouzské sci-fi je poměrně paradoxní záležitostí. Vypráví totiž o hrdince, která dokáže plně využít svou mozkovou kapacitu, divák by ji měl ale výrazně snížit. Scenárista a režisér Luc Besson ústřední příběh využívá jen jako berličku, protože důraz klade především na výbornou a ohromující vizuální stránku, která se ale postupem naštěstí nepříliš dlouhé stopáže mění v dost samoúčelnou přehlídku efektů a triků. Je to ale dobře, protože humor tu funguje jen částečně, metafory jsou příliš doslovné, a když nepříliš nápaditá akce ustoupí do pozadí, celé se to dost táhne a tempo je najednou zoufale nevyrovnané. Hodně toho ovšem zachraňuje velmi dobrá a pochopitelně sexy Scarlett Johansson v titulní roli, kterou ze známějších tváří doplňuje jen Morgan Freeman. Nenáročná a neškodná jednohubka, o níž více odhalí naše recenze.

Zajímavost: Besson na projektu pracoval deset let.

Oficiální český trailer filmu Lucy / Lucy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Alois Fišárek (05.11.2023 15:15 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu