Kinopremiéry: Angry Birds ve filmu dostávají přes prsty

Vydáno: 28.08.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Konec srpna je v kinech podobný jako celý měsíc, což znamená, že moc premiér se neurodilo a nějaký jednoznačný hit byste hledali těžko. Pravda, tentokrát asi žebříčky návštěvnosti ovládne česká komedie Přes prsty.
Angry Birds ve filmu 2 (The Angry Birds Movie 2) (Falcon)

Český plakát filmu Angry Birds ve filmu 2 / The Angry Birds Movie 2Pokračování animovaného hitu, které opět vychází z populární hry, vstupuje do kin po třech letech od dílu prvního. Příliš změn se ale čekat nedá, protože se znovu cílí na ty nejmenší diváky. Ohlasy v zahraničí sice nejsou úplně špatné a pohybují se na hranici lehkého nadprůměru, komerční výsledky ale zůstávají za očekáváním a s lehkou nadsázkou se dá říct, že snímek nikoho nezajímá. Faktem každopádně zůstává, že režijně s ním debutuje dvojice Thurop Van Orman a John Rice a v původním hlasovém obsazení dostala důvěru zajímavá a někdy i hvězdná jména. Velmi slabá premiéra týdne.

Synopse: Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv, Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Bombasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vynálezcem Garrym. Bývalí zapřísáhlí nepřátelé se vydávají na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů.

Český trailer filmu Angry Birds ve filmu 2 / The Angry Birds Movie 2
Fabrika (Zavod) (Film Europe)

Český plakát filmu Fabrika / ZavodRusko-francouzsko-arménský kriminální thriller sice má velmi jednoduchou synopsi, podle dostupných ohlasů jde ovšem o výbornou žánrovku s velkým sociálním přesahem, která prý leccos o současném Rusku vypovídá. Lákavé je určitě i jméno režiséra a scenáristy Jurije Bykova, který patří mezi festivalovým publikem k oblíbencům, protože každý jeho dosavadní počin je hodnocen velmi dobře. V obsazení se žádné hvězdné jméno neobjeví, to ale pochopitelně nikterak nevadí. Premiéra pro náročnějšího diváka.

Synopse: Na předměstí ruského maloměsta stojí polorozpadlá průmyslová budova. Mnozí zaměstnanci v ní začali pracovat mnohem dřív, než původně státní podnik prošel kapitalistickou privatizací. Když místní oligarcha a majitel továrny Kalugin (Andrey Smolyakov) oznámí bankrot, skupina dělníků, kteří už několik měsíců neobdrželi výplatu, se ho rozhodne unést a požadovat za něj výkupné. Pod vedením tajemného Alexeje (Denis Shvedov), jehož motivy jsou hodně nejasné, se celá akce brzy začne vymykat kontrole. Budovu totiž obklíčí Kaluginova soukromá ochranka a policejní útvar rychlého nasazení. Dělníci se tak ocitají v pasti a moc času jim nezbývá.

Zajímavost: Film měl premiéru na loňském festivalu v Torontu.

Český trailer filmu Fabrika / Zavod
Přes prsty (CinemArt)

Plakát filmu  / Přes prstyNa konci prázdnin míří do kin česká komedie, která bude nejspíš aspirovat na první místa v žebříčcích návštěvnosti. Nejzajímavější na ní je určitě to, že jde o režijní debut populárního a vyhledávaného scenáristy Petra Kolečka, který ho navíc zasadil do atraktivního prostředí plážového volejbalu. Divácky lákavé pak je i obsazení, v jehož titulních rolích se objeví Petra Hřebíčková a Denisa Nesvačilová, které doplňuje především Jiří Langmajer. Ohlasů zatím moc není, nicméně první recenze jsou přímo děsivé a hovoří o dalším tuzemském pekle, které selhává zejména po režijní a dramaturgické stránce. Uvidíme ale, co na výsledek řekne laická veřejnost. Potenciální komerční hit.

Synopse: Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou beachvolejbalistky, které svému sportu obětují naprosto vše. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle totiž začínají pomalu tikat biologické hodiny a s přítelem (Vojtěch Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To ovšem starší a svobodná Linda nechápe, protože se jim konečně podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy. Všechno nakonec ještě zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).

Oficiální trailer filmu Přes prsty


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY