Kinopremiéry: Hodinářův učeň se tenkrát ocitl v Hollywoodu

Vydáno: 14.08.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Polovina srpna je v kinech ve znamení devátého filmu Quentina Tarantina, kterým je hvězdně obsazené drama Tenkrát v Hollywoodu. Proti němu se mimo jiné postaví nová česká pohádka Hodinářův učeň. Kdo si v tomto souboji povede lépe?
Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) (Falcon)

Český plakát filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodAsi nejočekávanější nekomiksový film roku je konečně tady. "Magor z videopůjčovny" Quentin Tarantino v něm přichází se svým devátým počinem, který by tedy dle několika jeho vyjádření měl být tím předposledním. Podle plakátu, synopse i trailerů půjde o dobovku, kterou oceňovaný a oblíbený tvůrce skládá poctu zlaté éře Hollywoodu. Jak je u něj zvykem, obsazení je naprosto exkluzivní a v hlavních rolích se objeví Brad PittLeonardo DiCaprio a Margot Robbie, v těch dalších pak Al PacinoKurt RussellTim RothMichael MadsenTimothy OlyphantDakota Fanning nebo Bruce Dern. Ohlasy jsou v drtivé většině znovu nadšené a jen potvrzují, že čím víc zná divák z historie Hollywoodu a filmu jako takového, tím víc bude spokojen. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Televizní herec Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér Cliff Booth (Brad Pitt) se na konci zlaté éry Hollywoodu, v roce 1969, v Los Angeles rozhodnou prosadit se u filmu. Do jejich osudů možná promluví i nastupující herecká hvězda Sharon Tate (Margot Robbie), která bydlí v jejich sousedství.

Zajímavost: DiCaprio kvůli roli přestal jíst těstoviny a dezerty a dělal stovky kliků za den.

Český trailer filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in Hollywood
Becassine! (Bécassine!) (Film Europe)

Český plakát filmu Becassine! / Bécassine!O tom, že komiksové adaptace se točí i v Evropě, přesvědčí diváky francouzská komedie. Ta vychází z údajně velmi slavné předlohy J.P. Pinchona, která ale u nás moc silnou základnu mít nejspíš nebude. Distributor tak musí lákat asi opravdu jen na komiksovou předlohu, protože režisér a scenárista Bruno Podalydès v tuzemsku nepatří k těm nejznámějším tvůrcům a ani v obsazení, v jehož hlavní roli se objeví Emeline Bayart, nenajdete nikoho povědomého. Vzhledem k tomu, že ani hodnocení a ohlasů není nijak mnoho, se navíc diváci opravdu musí řídit jen a jen svými instinkty a preferencemi. Nevyzpytatelná premiéra.

Synopse: Bécassine (Emeline Bayart) je naivní, bezelstná, zasněná, vynalézavá, vždy upřímná, nevinná, jemná, optimistická, věrná, otevřená, legrační, nenapravitelná, nadšená, fascinovaná rychlostí, žasnoucí nad elektrickým osvětlením, velmi praktická, instinktivní, nešikovná, velkorysá, bojovná, vždy plnící své sliby, chápající vše doslova a vždy připravená říct své malé Loulotte, že ji má ráda všem navzdory.

Český trailer filmu Becassine! / Bécassine!
Hodinářův učeň (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Hodinářův učeňPo delší době míří do kin česká premiéra a navíc jde o pohádku, která se v kinech neobjevila už hodně dlouho. Co od ní čekat, je ale těžké odhadovat, protože nevychází z žádné klasické předlohy a ani propagační kampaň není nijak viditelná. Režisérkou a scenáristkou je navíc Jitka Rudolfová, která s podobně specifickým žánrem zkušenosti nemá a její filmografie je především o sociálních a vztahových dramatech. Diváky tak bude nejvíce lákat na samotný žánr a obsazení, které je poměrně hvězdné, neboť se v něm objeví mimo jiné Jana PlodkováJaroslav PleslVáclav NeužilViktor Preiss nebo Miroslav Krobot. Hodnocení ani komentáře dosud nejsou dostupné a objeví se pravděpodobně až těsně před premiérou. Uvidíme tedy, zda se dojem z českých filmů alespoň trochu zlepší.

Synopse: Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové mluví o lásce a bohatství, jedna zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Z Urbana se ovšem brzy stává sirotek, kterého se ujme lakomý hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamiluje se do hodinářovy dcery a svatba je na spadnutí. Mistr proto svého učně pošle do světa s úkolem hledat bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Nikdo ale neví, zda tyto hodinky existují. Pokud je ovšem Urban nepřinese, Laura se jeho ženou nikdy nestane. Ještěže má mladík v patách své tři sudičky.

Originální trailer filmu Hodinářův učeň


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY