Kinopremiéry: Hobbsovi a Shawovi je za slunovratu fajn

Vydáno: 31.07.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Srpen startuje v kinech ve velkém stylu, protože premiérou týdne je spin-off série Rychle a zběsile o postavách Hobbse a Shawa s těžkotonážním duem Johnson Statham v hlavních rolích. Pozornost vzbudí určitě i thriller Slunovrat.
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) (CinemArt)

Český plakát filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Fast & Furious Presents: Hobbs & ShawPopulární akční série se dočkala svého spin-offu, jehož hrdiny jsou dvě postavy, které si v jejích posledních dílech získaly velkou oblibu. A mohlo by být opravdu nač se těšit, protože o režii se postaral chválený David Leitch, který už má v akčním žánru solidní zkušenosti. V hlavních rolích se objeví testosteronové duo Dwayne Johnson a Jason Statham, záporáka ztvární Idris Elba, dále pak dostali šanci i Vanessa KirbyHelen Mirren nebo Elza Gonzalez. Ohlasy zatím nejsou dostupné, což ale tolik nevadí, protože tohle bude vysloveně fanouškovská záležitost. Premiéra týdne.

Synopse: Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné britské tajné agentky, která údajně přeběhla do nepřátelského tábora. Shaw má v této operaci poměrně jasnou motivaci, protože onou agentkou je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Všechno je ale jinak, což oba zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž pokusila na vlastní pěst zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí Hobbs a Shaw vzít nohy na ramena. Vzájemná naháněná je pak dovede třeba až do radioaktivitou zamořeného okolí Černobylu.

Zajímavost: Bratra Lukea Hobbse si zahrála hvězda WWE Roman Reigns, ve skutečnosti bratranec Dwayna Johnsona.

Oficiální český trailer filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
Slunovrat (Midsommar) (Aerofilms)

Český plakát filmu Slunovrat / MidsommarHororové drama vzbuzuje určitá očekávání, protože za ním režijně a scenáristicky stojí objev loňského roku Ari Aster. Právě jeho jméno určitě spousty diváků do kina naláká, stejně jako synopse, která sice vypadá poměrně béčkově a banálně, v jeho podání by ale mohlo jít o sofistikovanou podívanou. O tom ostatně svědčí i dosavadní recenze, které jsou z většiny nadšené a chválejí snad úplně všechno, najdou se samozřejmě i tací, kteří zůstávají chladní. V titulních rolích se představí Florence Pugh a Jack Reynor, dále se objeví třeba Will Poulter. Pro mnohé kandidát na film roku.

Synopse: Vztah Dani (Florence Pugh) a Christiana (Jack Reynor) už za moc nestojí, proto se společně s partou kamarádů vydají do daleké Skandinávie. V odlehlé vesničce odříznuté od okolního světa se tu jednou za devadesát let koná speciální slavnost, která připadá na letní slunovrat. Mladí Američané si užívají bezstarostné prázdninové veselí v místě, kde slunce nikdy nezapadá. Vše se ale zvrtne ve chvíli, kdy je místní pozvou k rituálům, při nichž se místní ráj na zemi mění v čím dál děsivější peklo.

Zajímavost: Původně měl film rating NC-17, podle režiséra bylo tedy vystříháno třicet minut, které by se měly objevit na DVD a Blu-ray.

Český trailer filmu Slunovrat / Midsommar
Tlapková patrola (Paw Patrol: Mighty Pups) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Tlapková patrola / Paw Patrol: Mighty PupsTěžko odhadovat, jaká může být v tuzemsku divácká základna dětského seriálu Tlapková patrola, který je prý určen úplně těm nejmenším. Ale vzhledem k tomu, že jeho celovečerní podoba se dostává i do zdejších kin, asi nebude tak malá. Cokoli tedy psát o filmu je trochu zbytečné, protože asi nikomu tyto informace nic moc neřeknou. Telegraficky tedy zmiňme, že režisérem je Charles E. Bastien, který stojí i za seriálem a žádný hvězdný hlas tu divák neuslyší, proto je úplně jedno, že film bude promítán s nutným dabingem. Ohlasy pochopitelně neexistují. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Psí parta záchranářů zvaná Tlapková patrola si musí poradit s nešťastnými tučňáky, kteří přistáli s lodí na nesprávném místě a potřebují se dostat do svého mrazivého domova. Zároveň se pokusí přijít na to, co trápí krávu Bettinu, zachránit auto uvězněné na mostě, vyřešit situaci s majákem a velkou nákladní lodí a také uvést do pořádku zmatek, který ve městě způsobila velká soutěž melounů. Úkolů je tedy víc než dost.

Český trailer filmu Tlapková patrola / Paw Patrol: Mighty Pups
Je mi fajn s.r.o. (I Feel Good) (Film Europe)

Český plakát filmu Je mi fajn s.r.o. / I Feel GoodV krátké době startuje v našich kinech další francouzská komedie, což svědčí o tom, že tento žánr je u nás vskutku hodně oblíben. Tato vypadá podle synopse opět hodně předvídatelně, distributor ale diváky bude stejně lákat hlavně na zemi původu a možná ještě na Jeana Dujardina v titulní úloze. Jinak totiž není moc na co, protože režírující a scenáristickou dvojku Benoît Delépine a Gustave de Kervern zná jen pár zasvěcených a ani Yolande Moreau v druhé hlavní úloze na tom není v tomto směru o moc lépe. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže asi nemá cenu se jimi moc zabývat, nicméně jsou poměrně spokojené. Premiéra pro milovníky specifického subžánru.

Synopse: Monique (Yolande Moreau) vede společenství Emauzy poblíž městečka Pau. Po letech se však z ničeho nic vrátí její bratr Jacques (Jean Dujardin), naprostý budižkničemu, jehož zajímá jen to jak zbohatnout. Spíše než o rodinné setkání tak půjde o střet dvou odlišných světů.

Český trailer filmu Je mi fajn s.r.o. / I Feel Good


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY