Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Spalovač mrtvol Pavarotti je kořistí devadesátek

Vydáno: 10.07.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhý prázdninový týden sice v kinech startuje hned devatero premiér, žádná ale není jednoznačným tahákem. V duchu ročního období se tak těšte spíše na odlehčené a nenáročné žánrovky, které asi nebudou nikterak výrazné.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Devadesátky (Mid90s) (Aerofilms)

Český plakát filmu Devadesátky / Mid90sKomediální drama mohli zájemci vidět už na nedávno skončeném festivalu ve Varech. Nejzajímavější je na něm to, že jde o celovečerní režijní a scenáristický debut komika Jonaha Hilla, který ho nejspíše pojal jako generační výpověď o svém dospívání, čemuž odpovídá i název. A vypadá to, že se spolehl opravdu jen na tematiku, protože v hlavních rolích se neobjeví nikdo extra známý. Za zmínku určitě stojí, že soundtrack je z dílny dvojice Trent Reznor a Atticus Ross, což by mohlo zážitek ještě umocnit. Ohlasy jsou navíc dost pozitivní a vyzdvihují celkovou atmosféru i formát 4:3, v němž byl snímek natočen. Decentní premiéra týdne.

Synopse: Stevie (Sunny Suljic) se dostává do věku, kdy by mohl prožít mnoho svých poprvé. Rád by zapadl do party starších kluků, zažil nějaký ten mejdan pod kalifornským sluncem, vyzkoušel si skejt a poznal nějakou příjemnou dívku. Tohle vše navíc prožívá v období poloviny devadesátých let, kdy bylo dovoleno téměř vše.

Zajímavost: Natáčelo se na 16mm film.

Český trailer filmu Devadesátky / Mid90s
Kořist (Crawl) (CinemArt)

Český plakát filmu Kořist / CrawlAmerický horor vypadá podle synopse dost banálně a předvídatelně a zázraky se od něj opravdu asi čekat nedají. Ono na střetu člověka s krvežíznivými krokodýly toho zase vymyslet moc nejde a jde spíš o to, zda vše bude formálně zajímavé a alespoň v mezích žánru napínavé. To by měl zajistit režírující Alexandre Aja, který patří ke zkušeným rutinérům, který divákům většinou dá přesně to, co čekají. V hlavních rolích se objeví Kaya Scodelario a Barry Pepper. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, což v tomto případě asi tolik nevadí.

Synopse: Nadějná plavkyně Haley Keller (Kaya Scodelario) se navzdory varování a přípravě na jeden z největších hurikánů posledních let vypravila do uzavřené zóny na Floridě. Její otec (Barry Pepper) se totiž na poslední chvíli pokusil zabezpečit dům a evakuovat se, stále se ale neozývá. Haley ho objeví v částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho však stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se ti, kteří jejímu otci zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště místních aligátorů, kteří jsou hladoví a zvědaví. Situace začíná být vážná a beznadějná.

Oficiální český trailer filmu Kořist / Crawl
Spolujízda (Stuber) (CinemArt)

Český plakát filmu Spolujízda / StuberTaktéž akční komedie vypadá dost předvídatelně a prvoplánově a je dost možné, že nejlepším vtipem na ní bude slovní hříčka, která jí dala originální název. Ani tady se nedají čekat zázraky, protože synopse působí přímočaře a nijak náročně a příliš nenapoví ani jméno režiséra, jímž je méně známý Michael Dowse. Diváky tak pravděpodobně nejvíc naláká samotná zápletka a obsazení bývalého wrestlera Davea Bautisty do jedné z hlavních rolí, tu druhou pak ztvárnil Kumail Nanjiani. I v tomto případě platí, že ohlasy ani komentáře dosud nejsou dostupné.

Synopse: Nesmělý řidič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) touží po pětihvězdičkovém hodnocení od svých zákazníků, pro což dělá absolutní maximum. Když mu ale do auta nastoupí obrovský chlap jménem Vic (Dave Bautista), zjistí, že trpělivost a úsměv na něj moc nezabírají. Z nerudného pasažéra se navíc vyklube tajný policajt po oční operaci, který nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto trochu netradičně objedná Stuův Uber. Tím začíná jejich bláznivá spolujízda, která prověří schopnosti a charakter obou účastníků.

Oficiální český trailer filmu Spolujízda / Stuber
Late Night (Late Night) (Falcon)

Český plakát filmu Late Night / Late NightAni komediální drama nebude nijak náročnou záležitostí a půjde spíše o letní podívanou, která asi nebude mít dlouhé trvání. Ze synopse se opět dozvíme skoro vše a jde znovu jen o to, jak to bude podané a jak moc vtipné. To se ale odhaduje velmi těžko, neboť za režii je zodpovědná televizí ostřílená Nisha Ganatra a scénářem na velkém plátně debutuje Mindy Kaling, která zároveň ztvárnila jednu z hlavních rolí. Její kolegyní a tou nejslavnější tváří, kterou může snímek nabídnout, je Emma Thompson, obě pak doplňují třeba John Lithgow nebo Hugh Dancy. Zahraniční hodnocení se pohybují někde kolem lehkého nadprůměru, ty tuzemské, kterých je ale výrazně méně, jsou sotva průměrné. Tak uvidíme, až jich bude víc.

Synopse: Katherine Newbury (Emma Thompson) je jedinou ženou, které se kdy povedlo po několik let moderovat úspěšnou noční talkshow. Když je však označena za "ženu, která nenávidí ženy", rozhodne se urychleně přijmout nezkušenou Molly (Mindy Kaling), která je jedinou ženou mezi stávajícími scenáristy. Jenže to možná přišlo pozdě, protože Katherine čelí nízké sledovanosti a rozhodnutí stanice nahradit ji někým jiným, ideálně mladým a atraktivním mužem. Molly je nicméně rozhodnuta všem dokázat, že práci nezískala jen na základě pohlaví a chce Katherine pomoci a oživit její talkshow. Svými činy ale dosáhne úplně něčeho jiného.

Český spot filmu Late Night / Late Night
Pavarotti (Pavarotti) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Pavarotti / PavarottiUž z názvu britsko-amerického dokumentu je jasné, kdo je jeho hlavním objektem. A že by nemuselo jít o úplně rutinní žánrovku, napovídá jméno režírujícího Rona Howarda, který láká především na využití dosud nezveřejněných videozáběrů, které mu poskytla rodina a přátelé asi nejslavnějšího operního pěvce na světě, na nichž je prý naprosto otevřený a upřímný. Ohlasů zatím není mnoho, ale jsou vesměs nadšené a chválí především tempo dokumentu a pak pochopitelně i velké množství árií, z nichž mnohdy mrazí. Navíc by se podle nich měli bavit i ti, kteří opeře jinak neholdují. Tak uvidíme, kolik si u nás najde snímek diváků.

Synopse: Luciano Pavarotti se z chudého italského chlapce stal v podstatě mezinárodní rockovou hvězdou. Jeho životní příběh svými emocemi. zvraty a velkolepostí připomíná operu, v níž celý život účinkoval. Vedle veřejných záběrů využili tvůrci v tomto dokumentu videozáběry od jeho přátel, spolupracovníků, rodiny a manželky.

Oficiální český trailer filmu Pavarotti / Pavarotti
Willy a kouzelná planeta (Terra Willy: Planéte inconnue) (Bioscop)

Český plakát filmu Willy a kouzelná planeta / Terra Willy: Planète inconnueAnimáky patří k nejpopulárnějším a nejvýdělečnějším žánrům, proto není divu, že se do tuzemských kin žene další. Tentokrát ale výrazně méně ambiciózní, protože pochází z Evropy, konkrétně z Francie. To povětšinou znamená, že nepůjde o nic originálního, ale spíše o levnější kompilát slavnějších hollywoodských počinů, který se spoléhá na neutuchající chuť malých dětí vidět pořád něco nového. I podle synopse, trailerů a plakátů si lze domyslet, že půjde o chudšího příbuzného, který opravdu nemá moc co nabídnout. Režisérem a spoluscenáristou je méně známý, ale poměrně zkušený Eric Tosti, což nikomu asi moc neřekne. Ohlasů a komentářů je naprosté minimum, což ale také asi nijak moc nevadí. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Malý Willy cestuje s rodiči vesmírem. Po nehodě vesmírné lodi se sám v záchranné kapsli dostává na neznámou planetu. Naštěstí ale s sebou má důležitého parťáka v podobě robota Bucka. V cizím světě na něj totiž číhá mnoho nástrah a objevů.

Český trailer filmu Willy a kouzelná planeta / Terra Willy: Planéte inconnue
The Cure - Anniversary 1978 - 2018 Live in Hyde Park London (The Cure: Anniversary 1978 - 2018 Live in Hyde Park) (Aerofilms)

Český plakát filmu The Cure - Anniversary 1978 - 2018 Live in Hyde Park London / The Cure: Anniversary 1978-2018 Live in Hyde ParkV červenci 2018 odehrála legendární kapela The Cure, v jejímž čele stojí excentrický zpěvák Robert Smith, koncert v londýnském Hyde Parku, jímž oslavila neuvěřitelných čtyřicet let svého působení. Byl u toho mimo jiné i režisér a dlouholetý spolupracovník skupiny Tim Pope, který vše zachytil a sestříhal do celku, který můžete ve vybraných kinech vidět i u nás. V průběhu večera zazněly všechny zásadní hity a dle dostupných informací jsou muzikanti pořád ve formě, takže by mělo být nač se těšit. Premiéra pro hudební fanoušky.

Synopse: Jednoho červencového večera roku 2018 vystoupila legendární kapela The Cure na pódiu v londýnském Hyde Parku, aby oslavila neuvěřitelných čtyřicet let na scéně. Dlouholetý spolupracovník kapely a režisér Tim Pope tento neopakovatelný večer zaznamen -al a díky nejmodernějším technologiím ho přenesl do celého světa.

Český trailer filmu The Cure - Anniversary 1978 - 2018 Live in Hyde Park London / The Cure: Anniversary 1978 - 2018 Live in Hyde Park
Spalovač mrtvol (NFA)

Plakát filmu  / Spalovač mrtvolNově restaurované a digitalizované verze se konečně dočkal i jeden z nejlepších filmů v historii československé kinematografie. Tím je psychologický a notně černohumorný horor podle románu Ladislava Fukse, který na plátno brilantně převedl Juraj Herz a natočil v něm nadčasové a mrazivé poselství o síle manipulativnosti totalitních režimů i o naprosté ztrátě soudnosti ve snaze o to se zavděčit. Svou životní roli v něm ztvárnil naprosto přesný a dokonalý Rudolf Hrušínský, vedle kterého se objevili třeba ještě Vlasta Chramostová nebo Ilja Prachař, důležitou úlohu ve filmu ovšem hraje i netradiční kamera Stanislava Miloty. Naprostá povinnost pro všechny, kteří se zajímají o kinematografii, protože jde o dodnes zcela unikátní a neopakovatelnou podívanou.

Synopse: Pan Karel Kopfrkingl (Rudolf Hrušínský) je na začátku třicátých let obětavý zaměstnanec pražského krematoria a vzorný otec rodiny, který důsledně dbá o řádný chod domácnosti a všestrannou výchovu svých dětí. Rád předčítá ze své oblíbené knihy o Tibetu. Tíživá atmosféra napjaté doby ale násobí všeobecný strach. V měšťáckém stereotypu žijící Kopfrkingl spolupracuje s nacistickými okupanty a s obludnou samozřejmostí se zbavuje všeho nebezpečného ve svém okolí, včetně členů vlastní rodiny. Jeho velká a nebezpečná kariéra začíná.

Zajímavost: Jde o jeden ze dvou československých filmů, který měl premiéru čtyřikrát, tento konkrétně v roce 1969, posléze obnovenou v roce 1990, v roce 2004 pak byl součástí Projektu 100 a nyní následuje ta aktuální.

Trailer restaurované verze filmu Spalovač mrtvol
Uzly a pomeranče (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Uzly a pomerančeS naprosto minimální až žádnou propagací vstupuje do kin česko-německo-slovenské romantické drama, z jehož synopse si nejde domyslet vůbec nic. Na velkém plátně s ním režijně debutuje Ivan Pokorný, který dosud natáčel převážně divadelní záznamy a televizní filmy a ani obsazení není nijak slavné, neboť v hlavní roli se objeví Tomáš Dalecký, těmi nejznámějšími tvářemi tak zůstávají Stanislav MajerLeoš Noha a Ewa Farna. Dle dostupných ohlasů, které nejsou příliš spokojené a kritizují nepovedené postsynchorny německých herců a příběh, který nedává smysl, to ovšem vypadá, že stejně nebude moc o co stát. Zřejmě premiéra odsouzena k zapomnění.

Synopse: Darek (Tomáš Dalecký) dospívá v odloučenosti a kráse Lužických hor. Miluje dívku vonící po pomerančích, jeho vztah k otci je poněkud zauzlovaný a svou lásku tak věnuje hlavně malé sestře a stádu koní. Tato zvířata tu nejsou jen drahým exemplářem dostihových stájí, ale bytosti, o něž je třeba se starat a mít je rád. Jak ale Darek na sklonku léta, které je tečkou za jeho dětstvím, pozná, ani to někdy nestačí.

Oficiální trailer filmu Uzly a pomeranče

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Ridley Scott je stále bez Oscara (28.05.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu