Kinopremiéry: Mrtvý Spider-Man neumírá a ocitá se daleko od domova, kde se srazí s láskou

Vydáno: 03.07.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny začínají v kinech typickým letním blockbusterem, neboť startuje další Spider-Man, tentokráte s podtitulem Daleko od domova, který oficiálně zakončuje marvelovskou Fázi 3. I zbylý pár premiér ale vypadá zajímavě.
Spider-Man: Daleko od domova (Spider-Man: Far from Home) (Falcon)

Český plakát filmu Spider- Man: Daleko od domova / Spider-Man: Far from HomeOčekávaný akční blockbuster je v pořadí již třiadvacátou marvelovkou patřící do tzv. Marvel Cinematic Universe a zároveň definitivním zakončením Fáze 3. Tak nějak je tedy jasné, že naváže na nedávné Avengers: Endgame, dořeší některé drobnosti a připraví půdu pro nové hrdiny. Režie se chopil Jon Watts, v hlavní roli se znovu objeví Tom Holland, jehož doplňují mimo jiné Samuel L. Jackson, Zendaya, Marisa Tomei nebo Jon Favreau, záporáka si pak zahrál Jake Gyllenhaal. První ohlasy jsou vesměs spokojené a hovoří o tom, že snímek je spíše teenagerskou komedií. Premiéra týdne a potenciální miliardový hit.

Synopse: Peter Parker (Tom Holland) se se svými kamarády Nedem (Jacob Batalon), MJ (Zendaya) a dalšími vydává na prázdniny do Evropy. Zároveň plánuje, že na pár týdnů zanechá superhrdinství a bude si jen užívat. To ale vezme za své, když mu cestu zkříží agent Nick Fury (Samuel L. Jackson), který po něm chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové.

Zajímavost: Během natáčení filmaři na vlastní náklady opravili Neptunovu kašnu v Liberci.

Český trailer filmu Spider-Man:Daleko od domova / Spider-Man: Far from Home
Mrtví neumírají (The Dead Don’t Die) (CinemArt)

Český plakát filmu Mrtví neumírají / The Dead Don’t DieHororová komedie vzbuzuje poměrně velká očekávání, protože jejím režisérem a scenáristou je současný král amerického nezávislého filmu Jim Jarmusch. Podle synopse to vypadá, že se známý filmař pustil do jakési parodie oblíbeného subžánru a spoléhá se především na své jméno a hvězdné obsazení, v němž se objeví Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Tilda Swinton nebo Danny Glover. O to větší škoda je, že ohlasy jsou vlažné a kritizují nevyužitý potenciál, slabý humor a minimální nápaditost. Uvidíme, jak si snímek povede v tuzemských kinech a co na něj řekne běžný divák.

Synopse: Městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) odpočítává dny zbývající do důchodu, protože se zoufale nudí. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Tuší ale, že by to mohlo být brzy, protože se mu zdá, že dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombies. V městečku se ale odehrává trochu víc podivností, slunce třeba nezapadá, kde by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná žena se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton) a rasistickému farmáři (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. Když na městečko padne noc, z předtuchy se stává jistota a nejrušnějším místem je najednou hřbitov, protože jeho obyvatelé procitli a dostali chuť na čerstvé maso. Muži zákona tedy vědí, že dnes je čeká přesčas.

Zajímavost: Menší roli měl mít autor i pro Daniela Craiga, ten ji však musel z časových důvodů odmítnout.

Oficiální trailer filmu Mrtví neumírají / The Dead Don’t Die
Srážka s láskou (Long Shot) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Srážka s láskou / Long ShotRomantická komedie nevypadá podle synopse úplně originálně a pravděpodobně bude spíše těžit z toho, že jedna z postav se pohybuje v té nejvyšší politice. O to víc ale potěší, že dosavadní ohlasy jsou spokojené až nadšené a hovoří o tom, že jde o film, který disponuje velkým nadhledem, nebere se moc vážně a opírá se o naprosto pohodovou atmosféru a velmi solidní a chytrý humor. Režijně ho zaštítil Jonathan Levine, jehož filmografie je lehce nevyrovnaná, hlavními hvězdami pak jsou Seth Rogen a Charlize Theron, což je také poněkud netradiční páreček. Dále se objeví ještě třeba Alexander Skarsgård, Andy Serkis, O'Shea Jackson Jr. nebo Ravi Patel. Dle všeho tedy ideální premiéra na rande.

Synopse: Charlotte Field (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě, je chytrá, rafinovaná, všestranně vůdčí osobnost a má obrovské nadání. Fred Flarsky (Seth Rogen) je talentovaný novinář, hipster a potížista, který na oblékání moc nedbá a nejlépe se cítí v šusťákovce. Ti dva spolu nemají nic společného - tedy až na to, že ona mu kdysi dělala chůvu a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe v dospělosti znovu narazí, připravuje se Charlotte na kandidaturu na prezidentku a k překvapení všech si jako autora svých budoucích projevů najímá právě Freda. Ten tedy do jejího světa společenské smetánky vtrhne jako uragán a o skandály rázem není nouze. Když navíc zprvu nenápadné jiskření mezi nimi přeroste v milostný poměr, všichni si mohou být jisti, že tak zvláštní pár svět neviděl.

Oficiální český trailer filmu Srážka s láskou / Long Shot


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY