Za horizontem: Escape Plan: The Extractors završují vězeňskou trilogii

Vydáno: 23.06.2019 18:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Sylvester Stallone se vrací potřetí a naposledy jako odborník na útěky z vězení v akčním filmu Escape Plan: The Extractors. V kinech ale snímek jdoucí rovnou na video neuvidíme.

Plán útěku 3: ExtractorsRecenzoval/a Václav Limberk dne 23.06.2019 18:30. Sylvester Stallone se vrací potřetí a naposledy jako odborník na útěky z vězení v akčním filmu Escape Plan: The Extractors. V kinech ale snímek jdoucí rovnou na video neuvidíme. Hodnocení: 3
Plán útěku 3: Extractors
Plán útěku 3: Extractors
Thriller / Akční / Krimi
USA, 2019 , 97 min.

Režie: John Herzfeld
Scénář: Miles Chapman
Kamera: Jacques Jouffret
Herci: Sylvester Stallone, Dave Bautista, 50 Cent, , Harry Shum, Jr., Devon Sawa, Jaime King, Lydia Hull, Malese Jow, Russell Wong, Daniel Bernhardt, Jeff Chase, Rob de Groot, Holland Herzfeld, Tyler J. Olson


Hodnocení: 6/10
Plán útěku 3: Extractors hodnocení na Kinobox.cz: 41.76 %
Celá trilogie je vůbec dosti podivná. Plán útěku byl příjemný akční snímek, který dal příležitost oběma velkým akčním hvězdám 80. let - Sylvesteru Stallonovi a Arnoldu Schwarzeneggerovi  - možnost zahrát si v něčem bok po boku. Nikdo by ale nečekal, že vznikne nějaké pokračování. Když pak po pěti letech dorazil Plán útěku 2, byl to průšvih, který si Stallone za rámeček dát nemůže. Já jsem byl zřejmě jediný, kdo tento snímek nehodnotil jako odpad. Přesně po roce se trilogie uzavírá třetím dílem s názvem Escape Plan: The Extractors.

Fotografie z filmu  / Escape Plan: The ExtractorsZatímco dvojka se tvářila jako děsně cool high-tech záležitost s vysokým rozpočtem, trojka vypadá jako by byla natočená za pár šupů. Režisér John Herzfeld tu vsadil na oldschoolovou poetiku starých akčních kousků z 80. let, které smíchal s bojovým uměním zastoupeným dvěma Asiaty, stále populárnějším Jin Zhangem (známým taky jako Max Zhang) a Harry Shumem, Jr..

K hlavnímu slovu se zde ale opět dostal Ray Breslin (Stallone) a jeho parťák z dvojky Trent DeRosa (Dave Bautista), kteří se společně se svými čínskými kolegy vydávají do litevského vězení známého jako "Ďáblova stanice", aby zachránili unesenou dceru hongkongského technomagnáta Dayu (Malese Jow) a Breslinovu přítelkyni Abbigail Ross (Jaime King). 

Fotografie z filmu  / Escape Plan: The ExtractorsTrojka je o poznání lepší než za vlasy přitažená dvojka a po supermoderních technologiích, které dominovaly v prvním a hlavně v druhém díle sází opět na poctivou špinavou akci, v níž se hrdinové utkají s padouchy face to face a snímek tak nabízí pár pěkných bitek a slušnou akci. Hlavní padouch (Devon Sawa) se navíc ukáže být synem Lestera Clarka (Vincent D'Onofrio) z prvního dílu, a tak to celé alespoň trochu má logiku.

Je to sice stále jen béčko, ale na rozdíl od dvojky se nesnaží tvářit jako něco více a je to tak o něco koukatelnější. Akční scény tu jsou slušně natočené, i když je na filmu vidět, že rozpočet byl minimální. V rámci možností jde o slušný průměr. Třetí Plán útěku tak lze brát i jako zahřívací kolo před pátým Rambem, který do kin dorazí za dva měsíce a má také tu výhodu, že si ho můžete vychutnat v klidu a pohodlí domova.

Originální trailer filmu Escape Plan: The Extractors


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY