David Lynch a Geena Davis dostanou čestného Oscara

Vydáno: 03.06.2019 21:01 - Václav Limberk | foto: Showtime

Režisér David Lynch nebo herečka Geena Davis byli zvoleni letošními nositeli čestného Oscara za celoživotní dílo. Kromě nich ho získají ještě herec Wes Studi a režisérka Lina Wertmüller.
Geena Davis ve filmu Dlouhý polibek na dobrou noc / The Long Kiss GoodnightAkademie filmového umění a věd udílející každý rok svá ocenění Oscar ohlásila recipienty svých "čestných" Oscarů, které se neudílejí na samotném oscarovém ceremoniálu, ale v rámci takzvaných Governors Awards udílených na samostatném slavnostním večeru.

Letošními oceněnými jsou režisér David Lynch, který byl na Oscara za režii nominován třikrát (Sloní mužModrý samet a Mulholland Drive), herečka Geena Davis, držitelka Oscara za vedlejší roli ve filmu Náhodný turista, která obdrží humanitární cenu Jean Hersholtové, herec Wes Studi známý z filmů Poslední Mohykán a Geronimo a do čtveřice italská režisérka Lina Wertmüller, první žena nominovaná na Oscara za režii (Pasqualino Sedmikráska). Ceny jim budou předány 27. října.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Konečně! (Tomas Blue , 04.06.2019 18:20) Reagovat

    David Lynch si toto ocenění zaslouží jako málokdo. Tento všestranně nadaný umělec změnil pojetí filmové a televizní tvorby s přesahem, který doufám bude následován i mladšími režiséry. Davide Lynchi, dekuju za Lost Highway, Mulholland Drive, šílený Inland Empire a hlavně za návrat do světa Twin Peaks:-)

  • Geena :) (Pepa z depa, 04.08.2019 11:46) Reagovat

    Geena Davis je fajn herečka a je škoda, že už skoro nikde nehraje. Je fakt, že Ostrov hrdlořezů byl propadák...přišel prostě moc brzo, téma pirátů a lodí nakonec zase začlo být IN až v době Pirátů z karibiku.
    Nejvíc se mi líbila v Dlouhém polibku na dobrou noc...kombinace milé, ale blbé milující manželky a tajné agentky byla fakt výborná.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY