Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: My, Dumbo máme zraněné srdce a prožíváme ledové peklo

Vydáno: 27.03.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným lákadlem posledního březnového týdne v kinech je hraná verze disneyovské klasiky Dumbo. Mimo pozornost by ale neměly zůstat minimálně ani sociální horor My a islandský thriller Arctic: Ledové peklo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dumbo (Dumbo) (Falcon)

Český plakát filmu Dumbo / DumboStudio Disney se v posledních letech vrhlo na natáčení hraných verzí svých legendárních animovaných filmů. Další na řadě je nová adaptace klasiky z doby druhé světové války, která je velmi ambiciózní a cílí na obří komerční výdělky. O tom svědčí i štáb, jemuž šéfoval renomovaný, v poslední době ale neoriginální a stagnující režisér Tim Burton, který dostal k ruce hvězdné obsazení, v němž nechybí Danny DeVitoColin FarrellMichael KeatonEva Green nebo Alan Arkin. Hudbu zkomponoval jeho dvorní skladatel Danny Elfman, takže alespoň papírově je skutečně nač se těšit. První ohlasy jsou tedy rozpačité a chválí spíše vizuální stránku než samotný příběh, to ale asi překvapí jen málokoho. Jasná premiéra týdne a potenciální miliardový hit.

Synopse: Majitel uvadajícího cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joea (Finley Hobbins), aby se starali o nově narozeného slona, jehož nadměrné uši jsou publiku k smíchu. Když se ale ukáže, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o slona začne intenzivně zajímat podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který ho angažuje pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy i díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchant (Eva Green). Farrier ale brzy zjistí, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku se skrývá nejedno temné tajemství.

Český trailer filmu Dumbo / Dumbo
My (Us) (CinemArt)

Český plakát filmu My / UsHororový thriller je už po prvním týdnu v zámořských kinech jasným hitem, takže svou misi už splnil. Režijně a scenáristicky za ním stojí Jordan Peele, který v něm znovu natočil jakýsi ambiciózní sociální snímek s přesahem a pravděpodobně i překvapivou pointou. Překvapením asi není to, že reakce se celosvětově trochu liší - zatímco doma sbírá snímek nadšené ohlasy, za hranicemi jsou trochu rozpačitější a opatrnější, nikoli však zásadně negativní. I v tomto případě platí, že obsazení tvoří méně známé tváře, z nichž tou nejslavnější je Lupita Nyong'o. Je jasné, že na každého bude počin působit zcela jinak, hororoví fandové by se nicméně měli připravit na trochu neobvyklý zážitek. Příjemná alternativa disneyovskému blockbusteru.

Synopse: Adelaide Wilson (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem (Winston Duke) a dvěma dětmi (Shahadi Wright Joseph a Evan Alex) na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá traumata z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivější je to o to víc, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi.

Oficiální český trailer filmu My / Us
Zraněná srdce (The Aftermath) (CinemArt)

Český plakát filmu Zraněná srdce / The AftermathBritsko-americko-německé válečné romantické drama vypadá podle synopse trochu předvídatelně a jako klasické melodrama, kterých je v kinech dost a dost. O režii se postaral méně známý a spíše televizí prověřený James Kent, který diváky mimo tématu, které vychází z románové předlohy Rhidiana Brooka, láká především na obsazení, v jehož hlavních rolích dostali důvěru Keira Knightley, Alexander Skarsgård a Jason Clarke. Dosavadní hodnocení se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru a ohlasy hovoří o slušné, ale nijak výjimečné žánrovce, která funguje, ale v hlavě dlouho nezůstane. Zřejmě ideální záležitost na (nejen) první rande.

Synopse: V roce 1946 přijíždí Rachael Morgan (Keira Knightley) do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládnou chaos a beznaděj. Ve chvíli, kdy se vydají do svého nového domova, je Rachael nepříjemně překvapena, neboť ho budou sdílet s předchozím německým vlastníkem Stephenem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Jelikož Rachael ztratila při náletech na Londýn syna, vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezí ní a Stephenem vzniká silné napětí, když se ale žena dozví, že i on během války utrpěl těžkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada.

Zajímavost: Těsně před distribucí se změnil český název filmu, který měl znít Následky války.

Oficiální český trailer filmu Zraněná srdce / The Aftermath
Arctic: Ledové peklo (Arctic) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Arctic: Ledové peklo / ArcticNenápadné dobrodružné drama je sice oficiálně vedeno jako islandské, jeho tvůrci jsou ale mezinárodní. Režijně a scenáristicky s ním na celovečerní ploše debutuje brazilský tvůrce Joe Penna, který diváky láká hlavně na atraktivní téma, mrazivou krajinu a obsazení, jemuž dominuje v tuzemsku hodně oblíbený Mads Mikkelsen, jehož jedinou kolegyní zde je Maria Thelma Smáradóttir. Potěšující je, že ohlasy jsou vesměs nadšené a chválí především atmosféru, komornost a minimalismus, které už se v kinech takhle dohromady moc nevidí. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Muž (Mads Mikkelsen) havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkoly a doufá v záchranu. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná bouře však způsobí smrt pilota a muž pochopí, že má jen dvě možnosti - buď zůstat v havarovaném vraku a čekat na jistou smrt, nebo se vydat na stovky kliometrů dlouhou pouť s nejistým koncem.

Zajímavost: Film si odbyl premiéru na loňském festivalu v Cannes, kde si vysloužil desetiminutové standing ovation.

Český trailer filmu Arctic: Ledové peklo / Arctic
Westwood: Punk, Icon, Activist (Westwood: Punk, Icon, Activist) (Artcam Films)

Český plakát filmu Westwood: Punk, Icon, Activist / Westwood: Punk, Icon, ActivistBritský dokument už názvem vykládá karty na stůl a nabízí přesně to, co slibuje. Objektem jeho zájmu je totiž Vivienne Westwood - jedna ze zakladatelek punkového hnutí a bývalá manželka manažera legendární skupiny Sex Pistols. Debutující režisérka Lorna Tucker v něm pracuje s archivními záběry a nabízí i komentáře jejích spolupracovníků, kolegů a kamarádů. Nesmí chybět ani pohled na její vskutku bizarní modely, které by si na sebe vzal málokdo, své specifické kouzlo ale mají. Premiéra pro určitou diváckou a fanouškovskou skupinu.

Synopse: Vivienne Westwood stála společně se svým manželem Malcolmem McLarenem u zrodu punkového hnutí. Už čtyřicet let také redefinuje britskou módu a stojí za celou řadou těch nejvýraznějších modelů naší doby. Dokument provede diváky jejím životem od doby, kdy vyrůstala v poválečném Derbyshiru, až na přehlídková mola v Paříži a Miláně.

Český trailer filmu Westwood: Punk, Icon, Activist

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu