Kinopremiéry: Nedotknutelná Alita prožívá léto s gentlemanem

Vydáno: 13.02.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Sedmý týden přináší do kin čtyři premiéry, z nichž tou divácky nejatraktivnější bude bohužel česká komedie Léto s gentlemanem, která nevzbuzuje velké naděje. O něco lépe by na tom mohla být sci-fi Alita: Bojový anděl.
Alita: Bojový Anděl (Alita: Battle Angel) (CinemArt)

Český plakát filmu Alita: Bojový Anděl / Alita: Battle AngelAmericko-kanadsko-argentinská dobrodružná romantická sci-fi vznikala několik let a velmi dlouho byl s její režií spjat James Cameron. Ten nakonec ustoupil do pozice producenta a jednoho ze scenáristů a své místo přenechal nevyzpytatelnému Robertu Rodriguezovi, jenž se také podílel na scénáři. Synopse tedy vypadá hodně zajímavě, co ale nakonec od filmu očekávat, je trochu otázkou, protože může dopadnout všelijak. Dobrou zprávou je, že dosavadní ohlasy jsou spíše pozitivní a hovoří o poctivé "devadesátkové" zábavě, která uhrane hlavně vizuální stránkou, jež zastiňuje příběh. V hlavní roli se objeví Rosa Salazar, jíž doplňují třeba Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein nebo Jackie Earle Haley. Pravděpodobný zámořský propadák, který asi bude slavit úspěch především v Evropě. Premiéra týdne.

Synopse: Ve vzdálené budoucnosti žije kyberdoktor Ido (Christoph Waltz), který prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co přišli o část těla. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví, nepamatuje si svou minulost, ale okamžitě nasává neuvěřitelné množství informací. Se životem vrstevníků ji seznamuje Hugo (Keean Johnson), který jí mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti poznává dívka i odvrácenou stranu Iron city, v němž žije. Jednoho dne ale v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. Od té chvíle se ocitá v hledáčku nájemných zabijáků, kteří se ji snaží najít a zničit. Dívka si tak konečně vzpomene, jaké je její poslání.

Zajímavost: Film vychází z japonského manga komiksu Gunm.

Oficiální český trailer filmu Alita: Bojový anděl / Alita: Battle Angel
Nedotknutelní (The Upside) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Nedotknutelní / The UpsideHollywoodský remake úspěšné a výborně hodnocené osm let staré francouzské dramedie to bude mít na starém kontinentu extrémně složité, neboť se zdá, že půjde skutečně o předělávku "jedna ku jedné" bez jakéhokoli autorského vkladu. To ostatně potvrzují i dosavadní hodnocení, která jsou diametrálně odlišná na naší databázi, kde dosahují sotva podprůměru, zatímco na těch zahraničních se vyšplhala na lehký nadprůměr. O režii se postaral Neil Burger, pro kterého jde o trefu do černého, protože zámořské výdělky jsou velmi dobré. Klíčové role obsadili Bryan CranstonKevin Hart, které ze známých tváří doplňuje ještě Nicole Kidman. Premiéra, která mimo domovinu zřejmě kiny pouze prošumí.

Synopse: Phillip Lacasse (Bryan Cranston) je milionář, vzdělaný sběratel umění a renesanční člověk z vyšší společnosti, který při paraglidingu utrpěl těžké zranění, po němž zůstal ochrnutý a upoutaný na invalidní vozík. Momentálně hledá ošetřovatele, který by se o něj staral a třeba mu dělal společnost. Náhodou se seznámí s černošským mladíkem Dellem (Kevin Hart), jenž jako propuštěný vězeň nemá šanci získat žádnou práci. Ten ho okouzlí natolik, že právě jeho zvolí svým ošetřovatelem. Ač by nemohli být rozdílnější, jejich životy se vzájemným setkáváním mění a oni zjišťují, že někdy vznikají vskutku nepravděpodobná přátelství.

Zajímavost: Jednou z producentek filmu je Malia Obama, dcera bývalého amerického prezidenta.

Český trailer filmu Nedotknutelní / The Upside
Láska mezi regály (In den Gängen) (Film Europe)

Český plakát filmu Láska mezi regály / In den GängenTrochu nešťastně zvolený tuzemský název německého dramatu evokuje prvoplánovou romanci, což je však podle dostupných ohlasů úplně vedle. Málo známý režisér a spoluscenárista Thomas Stuber v něm údajně vsadil na hodně intimní a citlivou podívanou a originální příběh, který se odehrává ve zcela jedinečném a svébytném prostředí. A právě ona synopse je tím jediným, nač lze českého diváka nalákat, protože již zmiňovaného autora zná jen málokdo a o moc lepší to není s obsazením hlavních rolí, které ztvárnili Franz Rogowski a Sandra Hüller. Dle prozatímních hodnocení se zdá, že se film povedl a trochu vylepší tuzemské povědomí o německé kinematografii, kterou v posledních letech reprezentují převážně pochybné komedie.

Synopse: Christian (Franz Rogowski) je rváč a muž s pochybnou minulostí, který zjevem připomíná pitbulla. Novou etapu svého života začíná ve velkoskladu, kde je jeho jedinou perspektivou možnost obsluhovat vysokozdvižný vozík. Ujímá se ho veterán Bruno (Peter Kurth), jenž ho zasvěcuje do mikrokosmu, v němž se žije dle specifických pravidel a ve svérázných bublinách jednotlivých oddělení. Při jedné z pauz se Christian setkává s prostořekou a okouzlující Marion (Sandra Hüller) z oddělení lahůdek, což mu totálně otočí celý život.

Zajímavost: Celosvětová premiéra filmu proběhla na loňském festivalu v Berlíně.

Český trailer filmu Láska mezi regály / In den Gängen
Léto s gentlemanem (Bioscop)

Plakát filmu  / Léto s gentlemanemČeská romantická komedie je bohužel jedním ze žhavých kandidátů na nejhorší tuzemský film roku. Předpoklady k tomu má obrovské, z nichž ten nejmenší je ten, že scénář je autorským debutem představitele hlavní role Jaromíra Hanzlíka. Dál už ale se ale zdá být všechno špatně - trailery jsou naprosto odpudivé, plakát vypadá hodně lacině a nejzásadnější informací je to, že snímek je režijním kinodebutem Jiřího Adamce, bývalého guru novácké zábavy, který dosud točil jen televizní filmy a seriály dost kolísavé kvality. Tomu ostatně odpovídá i obsazení, v němž se kromě hlavní hvězdy objeví Alena Antalová, Lucie Vondráčková, Miroslav Šimůnek, Tereza Kostková, Ivana Chýlková nebo Igor Bareš. Potenciální komerční hit.

Synopse: Anna (Alena Antalová) traví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti kousek za Prahou. Jelikož jsou svoji celou věčnost, upadlo jejich manželství do stereotypu a on svůj čas dělí mezi kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, ona pak pravidelným setkáváním s kolegyněmi z práce, s nimiž podniká cyklistické výlety do okolí. Jednoho dne se ve vesnici objeví elegantní Artur (Jaromír Hanzlík), který je zřejmě novým majitelem místního zámku. Mezi ním a Annou brzy přeskočí jiskra a ona prožívá to, co už si myslela, že nikdy neprožije.

Oficiální trailer filmu Léto s gentlemanem


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY