Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 50. týden

Kinopremiéry: Aquaman a Spider-Man se ocitají v paralelních světech

Vydáno: 12.12.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V jubilejním padesátém týdnu startuje v tuzemských kinech čtveřice novinek, mezi níž je i poslední blockbuster letošního roku, jímž je komiksový Aquaman. Zajímavě ale vypadá i animovaná komiksovka Spider-Man: Paralelní světy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Aquaman (Aquaman) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Aquaman / AquamanPosledním blockbusterem a tím pádem i potenciálním komerčním velehitem roku 2018 je komiksová podívaná ze stáje DC. Ta má oproti těm rozpačitě přijatým ze stejné "líhně" hned několik výhod, které by mohly hrát v její prospěch. Jednak jde o origin postavy, která u nás není tak známá a ještě se nedočkala žádného samostatného filmu a druhak ji režijně zaštítil král moderního filmového hororu James Wan. Pro něj sice jde o první takto nákladný počin, není ale důvod se obávat, že by ho nezvládl, protože své projekty si pečlivě vybírá. Za pravdu předpokladům dávají i první ohlasy, které jsou spokojené a hovoří o velice příjemné a odlehčené podívané a jednoznačně nejlepším příspěvku do DC univerza. Hlavní roli si zahrál Jason Momoa, vedle kterého se objeví třeba Amber HeardWillem DafoePatrick WilsonNicole Kidman nebo Dolph Lundgren. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Arthur Curry (Jason Momoa) je napůl člověk a napůl obyvatel bájné Atlantidy. Jeho životní cesta ho přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zda je hoden stát se tím, pro co byl zrozen - králem. Pomalu se tak tvoří bájný superhrdina Aquaman.

Zajímavost: Wilson přibral kvůli roli deset kilogramů svaloviny.

Český trailer filmu Aquaman / Aquaman
Spider-Man: Paralelní světy (Spider-Man: Into the Spider-Verse) (Falcon)

Český plakát filmu Spider-Man: Paralelní světy / Spider-Man: Into the Spider-VerseTrochu pod radarem diváckého zájmu přichází do kin další komiksovka, která ale tentokráte nespadá do žádného univerza a navíc je animovaná, tudíž by se mohlo zdát, že jde o podívanou pro děti. Úplně tomu tak ale asi nebude, protože jedním ze scenáristů je Phil Lord, který vládne schopností inteligentního humoru a nebojí se mnoha popkulturních odkazů, o režii se pak podělila dvojice debutantů Robert Persichetti Jr. a Rodney Rothman, které ještě pomohl zkušenější Peter Ramsey. Drtivá většina ohlasů a recenzí (včetně té naší) je absolutně nadšená a hovoří o zábavné a nekompromisní podívané, která odkazuje na vše důležité, co se ve spidermanovském světě odehrálo a stylizací výrazně připomíná listování komiksovým sešitem. Odrostlejší diváky pak určitě potěší i to, že v tuzemských kinech by mělo být k dispozici několik titulkovaných kopií, je tedy možnost vychutnat si původní hlasové obsazení, v němž je slyšet hned několik známých jmen. Asi největší překvapení konce roku.

Synopse: Dospívající chlapec z Brooklynu Miles Morales se stává Spider-Manem a bojuje s několika protivníky z různých dimenzí a realit. Pokud prohraje, jeho nepřátelé zcela přemění chod světa a proniknou do jediné reality, v níž nezůstane kámen na kameni.

Český trailer filmu Spider-Man: Paralelní světy / Spider-Man: Into the Spider-Verse
Roma (Roma) (Netflix)

Plakát filmu Roma / RomaPo velkých a oscarových úspěších v Hollywoodu se mexický tvůrce Alfonso Cuarón vrátil domů, aby natočil hodně osobní a částečně autobiografický černobílý komorní snímek, v němž vzpomíná na své dětství a dospívání a skládá hold ženám, které ho vychovaly. Že jde o opravdu intimní a osobní film, naznačuje i to, že slavný autor nezůstal jen u režie, ale napsal též scénář, obsluhoval kameru a podílel se i na střihu. Autentický dojem by pak mělo dodat i neznámé obsazení. Ačkoli jde o projekt původně určený pro platformu Netflix, bude uvolněn do vybraných kin a dobrou zprávou je, že se to povedlo i v tuzemsku. Nepůjde samozřejmě o širokou distribuci, k vidění by nicméně měl být minimálně v pražských kinech Světozor, Bio Oko a Aero, v brněnském Univerzitním kině Scala a v hradeckém Biu Central. A mělo by to stát za to, protože recenze jsou vesměs nadšené a tvůrce už si odvezl ceny z několika festivalů a je nominován na tři Zlaté glóby. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Mladičká dívka Cleo (Yalitza Aparicio) pracuje v domácnosti středostavovské rodiny ve čtvrti Roma v Mexico City. I ona je svědkem bouřlivé situace ve své domovině na počátku sedmdesátých let a prožívá naprostý politický chaos, velké společenské změny, ale i intimní domácí konflikty.

Oficiální trailer filmu Roma / Roma
Vánoce a spol. (Santa & Cie) (CinemArt)

Český plakát filmu Vánoce a spol. / Santa & CieVánoce se nezadržitelně blíží, takže ani v kinech nesmí chybět film se sváteční tematikou. Jedenáct dní před Štědrým dnem je tak možno na velkém plátně vidět pro někoho možná překvapivě francouzskou komedii, z jejíhož námětu už je evidentní, že si na nic nehraje, ale spoléhá na klasickou tematiku Santy Clause ve světě lidí a typickou atmosféru. Ohlasů zatím mnoho není, takže lze jen těžko odhadovat, jak moc zábavné vše bude, hodně ovšem naznačí jméno režiséra, scenáristy a představitele hlavní role Alaina Chabata, jehož filmografie nevypadá úplně důvěryhodně a sestává spíše z hodně podprůměrných až trapných komedií. Je tedy jasné, že tady půjde hlavně o pobavení celé rodiny a umělecké ambice si vezmou dovolenou. Vzhledem k oblíbenosti francouzských veseloher v Česku je dost možné, že film bude útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Devadesát dva tisíc skřítků v Santově dílně na dárky těsně před Štědrým dnem z ničeho nic onemocní a všichni popadají na zem jako kuželky. Pro Santu je to strašná rána a nezbývá mu nic jiného než se se svými soby vypravit na Zemi, aby sehnal lék, kterým své pomocníčky vyléčí. Po dobrodružném letu přistane se svým spřežením v Paříži a sáně zaparkuje nedaleko proslulého kabaretu Moulin Rouge. Pak konečně vstoupí do lékárny, kde mezi nic netušícími lidmi požádá o potřebné léky. Od té chvíle začne prožívat naprosto neuvěřitelné dobrodružství, které ohrozí samotnou existenci blížících se Vánoc.

Oficiální český trailer filmu Vánoce a spol. / Santa & Cie

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Aquaman se potápí (25.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu