Rango obelstil koktavého krále

Vydáno: 22.03.2011 07:53 - Alžběta Fridrichová | foto: 2011 Bontonfilm

Chameleon Rango v havajské košili dosáhl na tři miliony, na což Králova řeč nedokázala adekvátně zareagovat. Ale stále si drží slušný výsledek, který stačí na dvojku. Bronzovou příčku získal s odřenýma ušima Anthony Hopkins coby kněz v novince Obřad.
Přes měsíc trvalo, než se zlatý film TOP 20 dovedl vyškrábat opět nad hranici vydělaných tří milionů. Naposledy se to povedlo Méďovi Béďovi, který dosud bojuje v první desítce. Tentokrát to ale s pětadvaceti tisíci diváky dokázal animovaný snímek Rango režiséra trilogie Pirátů z Karibiku Gorea Verbinskiho. A samotnému chameleonovi propůjčil svůj hlas v původním znění právě jeden z pirátů - Johnny Depp. Do oběhu se ale dostaly pouze tři kopie v původním znění s titulky, takže setkat se s ním nebude zrovna jednoduché.
Druhé místo si s obrovským náskokem jednoho a půl milionu dovedla udržet Králova řeč, která si s drobnou ztrátou udržela slušný výsledek z minula. Thriller Obřad, který kritici slupli jako (zlatou) malinu, na trojku dovedl nestárnoucí Hopkins.
Na bramborovou pozici spadlo dobrodružné drama Sanctum v produkci mága trojdimenzionální technologie Jamese Camerona. Snímku výrazně pomohl příplatek za 3D projekci. Znovuzrození prodělal hraný film s animovaným Méďou Béďou, který si připsal navrch polovinu minulé tržby a vytáhl se tak zpátky nad milion. Zato Světová invaze, bronzová novinka z minula, ztratila pět tisíc diváků a rázem spadla na šestku.
Drobně si polepšil i padesátý animák z pohádkové dílny Disney Na vlásku. Pět procent navrch však díky dvěma novinkám znamenalo stejně posun o dvě příčky vzad, a to na sedmičku. Podařilo se mu ale přeskočit romantické drama Správci osudu v čele s Emily Blunt a Mattem Damonem. Devítku si pro start v českých kinech vybojoval český animovaný film Autopohádky, mezi jehož tvůrci dominuje jméno Břetislav Pojar. Ten se podílel například i na druhém Fimfáru.
Z šestky na desítku sklouzla kvůli množství relativně úspěšných premiér Černá labuť a jedenáctá příčka patří poslední novince tohoto víkendu - komedii Dilema, kterou natočil oscarový Ron Howard, jehož jméno bylo v posledních letech spojováno především s adaptací bestsellerů Dana Browna. O tři příčky se propadla animovaná trpasličí romance Gnomeo a Julie a vůbec nejhůř dopadl akční thriller s Nicholasem Cagem Drive Angry, který ztratil skoro tři sta tisíc.
Následuje domácí trojka - čtrnáctku ve svém devátém týdnu získala Nevinnost Jana Hřebejka, následuje třetí Fimfárum a na šestnáctém místě stagnuje Občanský průkaz, který si přilepšil oproti poslednímu výsledku sedm procent, čímž dokazuje, že dvaadvacetitýdenní pobyt v TOP 20 se může ještě pořádně protáhnout.
Z jedenáctky až na sedmnáctku vyskočila komedie Hezké vstávání a bez dvou za dvacet to má western bratří Coenů Opravdová kuráž. Gulliverovy cesty se přes propad šestačtyřiceti procent drží zuby nehty na okraji propasti a barcelonské drama Biutiful si na posledním místě TOP 20 od minula přičetlo téměř dvacet procent navrch. Do žebříčku se po sedmi týdnech nevešel Cizinec, ani jeho mladší kolegové 127 hodin a Fighter.
Nejočekávanější premiérou nadcházejícího víkendu bude režisérský debut Václava Havla Odcházení, v němž hlavní roli ztvárnili Josef Abrhám a Dagmar Havlová. Dočkáme se i dalšího animáku Máma mezi Marťany a do kin vstoupí také thriller Všemocný, v hlavní roli s Breadleym Cooperem.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 17. 3. 2011
  1. Rango 3,1 mil.
  2. Králova řeč 2,8 mil.
  3. Obřad 1,3 mil. (novinka)
  4. Sanctum 3D 1,3 mil. (novinka)
  5. Méďa Béďa 3D 1,2 mil.
  6. Světová invaze 949 tis.
  7. Na vlásku 913 tis.
  8. Správci osudu 710 tis.
  9. Autopohádky 632 tis. (novinka)
  10. Černá labuť 631 tis.
  11. Dilema 594 tis. (novinka)
  12. Gnomeo a Julie 368 tis.
  13. Drive Angry 257 tis.
  14. Nevinnost 220 tis.
  15. Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 199 tis.
  16. Občanský průkaz 135 tis.
  17. Hezké vstávání 114 tis.
  18. Opravdová kuráž 101 tis.
  19. Gulliverovy cesty 82 tis.
  20. Biutiful 64 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY