Box Office: Labyrint: Vražedná léčba končí nadvládu Jumanji

Vydáno: 29.01.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Poslední díl YA série Labyrint: Vražedná léčba převzal štafetu vedení víkendového žebříčku tržeb od Jumanji: Vítejte v džungli s nejslabším otvírákem celé série.
Kaya Scodelario, Patricia Clarkson ve filmu Labyrint: Vražedná léčba / Maze Runner: The Death CureLabyrint: Vražedná léčba vznikal za problematických okolností a otvírák jen za 23,5 milionu naznačuje, že toto finále příliš vzruchu nezpůsobilo. Oproti dvěma předchozím dílům, první Labyrint: Útěk otevřel za 32,5, druhý Labyrint pak 30,3, jde o jasný pokles směrem dolů a nepochybně půjde zatím o nejhorší výsledek této série.

Labyrint alespoň ukončil třítýdenní kralování snímku Jumanji: Vítejte v džungli!, který skončil druhý. Po pěti týdnech už vydělal neuvěřitelných 338 milionů, což ho aktuálně řadí na páté místo nejúspěšnějších filmů roku 2017. Dalších 484 mil. pak vydělal ve světě, což jeho celosvětové tržby zaokrouhluje na rovných 822 milionů.

Christian Bale ve filmu  / HostilesNa třetí místo se vyšplhal expandující western Hostiles s 10 miliony. Tento snímek Scotta Coopera měl premiéru ještě minulý rok, když otevřel v pouhých třech kinech 22. prosince. Na čtyřce je Největší showman, který se v žebříčku drží stejně jako Jumanji pět týdnů, ale s podstatně menšími zisky.

Na pětce jsou Spielbergova Akta Pentagon: Skrytá válka, která si prohodila místo s "Showmanem". Spielbergovo drama zatím v USA utržilo 58,5 milionu, což je zatím jen o 3 miliony více, než kolik celkově utržil jeho předposlední snímek - propadák - Obr Dobr. Válečný snímek 12 Strong se propadl na šesté místo a další novinka z minulého týdne, akční thriller Den of Thieves je za ním sedmý. 

Po zisku 13 oscarových nominací se do topky vrátilo fantasy Tvář vody, které je v distribuci už od 1. prosince 2017. Za ním pak je ještě Paddington 2 a indický snímek Padmaavat na desítce. 

Příští víkend pak otevře jen duchařský horor Winchester.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26. LEDNA 2018

 1. Labyrint: Vražedná léčba 23,5 mil. (novinka)
 2. Jumanji: Vítejte v džungli! 16,4 mil.
 3. Hostiles 10,2 mil.
 4. Největší showman 9,5 mil.
 5. Akta Pentagon: Skrytá válka 8,8 mil.
 6. 12 Strong 8,6 mil.
 7. Den of Thieves 8,3 mil.
 8. Tvář vody 5,7 mil.
 9. Paddington 2 5,5 mil.
10. Padmaavat 4,2 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY