Box Office: Jumanji zaznamenává hattrick

Vydáno: 22.01.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Dobrodružná rodinná fantasy Jumanji: Vítejte v džungli skončila třetí víkend za sebou na špici žebříčku víkendových tržeb. O další dvě místa se podělily dvě novinky, 12 Strong a Den of Thieves.
Dwayne Johnson, Kevin Hart ve filmu Jumanji: Vítejte v džungli! / Jumanji: Welcome to the JungleJumanji: Vítejte v džungli! si i potřetí urval první místo a po čtyřech týdnech už dobrodružný snímek podle počítačové hry vydělal skoro 317 milionů. Celosvětově to už je skoro skoro 770 milionů. Na dvojce se se 16,5 mil. umístila první novinka, válečný snímek z Afghánistánu 12 Strong. Za ním pak další z novinek, akční thriller Den of Thieves o boji speciální jednotky a lupičským gangem, který otevřel za 15,3 mil.

Spielbergovo novinářské drama Akta Pentagon: Skrytá válka se tak díky tomu posunulo o dvě pozice dolů z minule druhého místa na čtyřku. Dosud doma tento snímek utržil 45 milionů, což je zatím na Spielberga málo. Akta Pentagon ale během následujících týdnů ještě vydělávat budou a pomoci mu mohou i březnové Oscary.

Gerard Butler ve filmu  / Den of ThievesNejvětší showman na pětce se konečně po čtyřech týdnech od uvedení dostal do pozitivní bilance s domácími tržbami cca 114 milionů. Dalších 118 milionů si pak tento muzikál může připsat ze zámoří, což jeho celosvětové tržby zaokrohluje na necelých 232 mil. Na šestém místě je rodinný Paddington 2, který není ve Státech i přes příznivé kritiky (nejlépe hodnocený snímek na serveru Rottentomatoes) komerčně příliš úspěšný. Na sedmičku se pak propadl akční thriller Cizinec ve vlaku

Osmý je snímek Star Wars: Poslední z Jediů, který po pěti týdnech jako teprve šestý snímek v historii překonal v domacích tržbách hranici 600 mil. V rámci celosvětových tržeb pak "Jedi" překonal Ledové království a stal se devátým nejvýdělečnějším snímkem vůbec. Na fenomenální úspěch předešlého dílu Star Wars: Síla se probouzí, který utržil přes dvě miliardy, to je ale málo.

Devátý je Insidious: Poslední klíč a na posledním místě se umístila třetí novinka, romantický snímek Forever My Girl.

Příští víkend pak otevře Labyrint: Vražedná léčba a expandovat bude western Hostiles.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 19. LEDNA 2018

 1. Jumanji: Vítejte v džungli! 20 mil.
 2. 12 Strong 16,5 mil. (novinka)
 3. Den of Thieves 15,3 mil. (novinka)
 4. Akta Pentagon: Skrytá válka 12,1 mil.
 5. Největší showman 11 mil.
 6. Paddington 2 8,2 mil.
 7. Cizinec ve vlaku 6,6 mil.
 8. Star Wars: Poslední z Jediů 6,5 mil.
 9. Insidious: Poslední klíč 5,9 mil
10. Forever My Girl 4,7 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY