Box Office: Pixarovka Coco si poradila s DC komiksovkou

Vydáno: 27.11.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nová pixarovka od Disneyho Coco si zabrala úplné čelo žebříčku Box Office uplynulého svátečního víkendu. DC komiksovka Liga spravedlnosti se před ní musela sklonit.
Fotografie z filmu  / CocoMinulý rok to byla Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (otvírák 56 mil.), letos Coco, nová animovaná pixarovka od studia Disney, která ovládla čelo žebříčku svátečního víkendu (Den díkůvzdání) s otvírákem 49 milionů. Když se k tomu ještě připočtou tržby z předchozích dvou dnů (Coco otvírala ve středu), dělá to 71 milionů za pět dnů.

Minulý týden byla nová DCEU komiksovka první, druhý víkend se Liga spravedlnosti musí spokojit až s druhým místem. Tržby 171 milionů za jeden týden ale nejsou pro "Ligu" zase až tak špatné. K tomu dalších skoro 310 milionů ze zámoří je pak více než slušnou náplastí za nepříliš přesvědčivý otvírák minulý víkend. Tržby rodinného dramatu Wonder jsou na tom s přihlédnutím k tomu, že jde o "malý" film, ještě lepší. Tentokrát to bylo třetí místo a skoro 70 milionů za týden od premiéry.

Tessa Thompson ve filmu Thor: Ragnarok / Thor: RagnarokČtvrtá marvelovka Thor: Ragnarok je s tržbami 277 milionů za tři týdny od premiéry už dávno za vodou, o více jak 70 milionů, než kolik celkově utržil předchozí Thor: Temný svět. Pátý je komediální sequel Táta je doma 2, který s dosavadními tržbami 72 milionů za dva týdny zatím na svého předchůdce stále asi 80 milionů ztrácí.

Vražda v Orient expresu byla od premiéry v těsném závěsu za "Tátou" a nejinak je tomu i tentokrát. Celkové tržby "Vraždy" (zatím 74 mil.) jsou ale úspěchem. Animák The Star je sedmý. Za ním jsou Matky na tahu o Vánocích osmé. Na devítku se vyšplhala novinka Dana Gilroye Roman J. Israel, Esq., která otevřela minulý víkend a tento víkend expandovala do více kin. Na chvostu pak zůstala krimikomedie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Příští víkend pak přinese pouze premiéry tří filmů v omezeném počtu kopií, mezi nimi i novinku Woodyho Allena Kolo zázraků, o nichž se nepředpokládá, že by mohly promluvit do vrchních míst žebříčku. 

BOX OFFICE: VÍKEND OD 24. LISTOPADU 2017 

 1. Coco 49 mil. (novinka)
 2. Liga spravedlnosti 40,7 mil.
 3. Wonder 20,3 mil.
 4. Thor: Ragnarok 14,7 mil.
 5. Táta je doma 2 13,2 mil.
 6. Vražda v Orient expresu 13 mil.
 7. The Star 6,8 mil.
 8. Matky na tahu o Vánocích 5 mil.
 9. Roman J. Israel, Esq. 4,5 mil.
10. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 4,4 mil.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY