TOP 20 ČR: Blade Runner zajistil obměnu stupňů vítězů

Vydáno: 10.10.2017 15:00 - | foto: Falcon

Na špici žebříčku se po uplynulém víkendu neudržel žádný z předchozích filmů a zcela jej ovládly novinky vedené Blade Runnerem 2049 v patách s Esy z pralesa a filmem o přežití, Hora mezi námi.
Fotografie z filmu Esa z pralesa / Les as de la junglePo pětatřicetileté pauze se pokračování s názvem Blade Runner 2049 dočkal kultovní snímek s Harrisonem Fordem, který si svou roli v sequelu i zopakoval. Na klasiku evidentně nezapomněli ani čeští diváci, kterých o víkendu na tento snímek přišlo téměř 40 tisíc, což v tržbách činilo 6 milionů. Na stříbro se překvapivě probojovala francouzská animovaná novinka Esa z pralesa, o níž jste do teď pravděpodobně ani neslyšeli. Z cílové skupiny dětských diváků ale vyždímala více jak 2 miliony. A třetí místo připadlo na survival snímek Hora mezi námi, ve kterém Kate Winslet a Idris Elba bojují s přírodními elementy, zraněním a hladem po pádu letadla. Toto duo v kinech vyneslo 1,6 milionu a na čtvrté místo srazilo dva týdny kralujícího Kingsmana: Zlatý kruh, který dosud jen překonával svůj předcházející film.

Spolu s tímto agentem spadly také hororové To a již méně úspěšný druhý díl ságy Zahradnictví: Dezertér. Česko bylo zastoupeno i na sedmé příčce s Po strništi bos od Jana Svěráka a o čtyři místa se od minula propadl spin-off od svého více úspěšného předchůdce, LEGO® Ninjago® film. Mrazivé drama Wind River jako poslední v žebříčku překonalo milionovou hranici a top destíku za ním uzavřel neloutkový Hurvínek a kouzelné muzeum.

Fotografie z filmu Amityville: Probuzení / Amityville: The AwakeningStrašidelný dům v Amityville: Probuzení se vyhoupl na jedenáctku. Dvanáctá dopadla komedie Který je ten pravý? v patách s déle běžícími animáky Emoji ve filmu a Velká oříšková loupež 2, za něž se vynořilo My Little Pony Film skrze předpremiéru. V posledních  místech se do top dvacítky vtěsnali Já, padouch 3Barry Seal: Nebeský gaunerAuta 3Nejsledovanější a Dunkerk.

1. Blade Runner 2049 - 6,3 mil. (premiéra)
2. Esa z pralesa - 2,1 mil. (premiéra)
3. Hora mezi námi - 1,7 mil. (premiéra)
4. Kingsman: Zlatý kruh - 1,4 mil.
5. To - 1,3 mil.
6. Zahradnictví: Dezertér - 1,2 mil.
7. Po strništi bos - 1,2 mil.
8. LEGO® Ninjago® film - 1,2 mil.
9. Wind River - 1,1 mil.
10. Hurvínek a kouzelné muzeum - 725 tis.

11. Amityville: Probuzení - 674 tis.
12. Který je ten pravý? - 588 tis.
13. Emoji ve filmu - 502 tis.
14. Velká oříšková loupež 2 - 248 tis.
15. My Little Pony Film - 191 tis. (předpremiéra)
16. Já, padouch 3 - 189 tis.
17. Barry Seal: Nebeský gauner - 93 tis.
18. Auta 3 - 87 tis.
19. Nejsledovanější - 80 tis.
20. Dunkerk - 64 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY