Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese vzkřísili biopic Roosevelt

Vydáno: 27.09.2017 10:00 - Václav Limberk | foto: AP

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese se znovu spojí, aby natočili biopic Roosevelt o 26. prezidentovi Spojených států amerických Theodoru Rooseveltovi.
Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese při natáčení filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetPoprvé se myšlenka natočit biopic o osobnosti 26. amerického prezidenta Theodora Roosevelta objevila v roce 2006, kdy se měla adaptovat kniha Edmunda Morrise The Rise of Theodore Roosevelt. Dlouhou dobu šlo o vysněný projekt Leonarda DiCapria. Server Deadline nyní hlásí, že Paramount biopic Roosevelt skutečně natočí s DiCapriem v roli prezidenta a Martin Scorsese ho bude režírovat. Scénář k němu napíše Scott Bloom

Roosevelt se stal prezidentem ve 42 letech v roce 1901 po atentátu a zavraždění prezidenta Williama McKinleyho. Roosevelt se mimo jiné staral o zachovávání a ochranu přírodních zdrojů, což je aspekt, který ekologicky založeného DiCapria také přitahuje. Biopic Roosevelt si ale na realizaci bude muset ještě nějaký čas počkat, neboť jak Scorsese, tak i sám DiCaprio mají nyní rozjeté i další projekty. Jedním z nich je i jejich další společný projekt, historická krimi Killers of the Flower Moon. Scorsese momentálně natáčí gangsterský snímek The Irishman, zatímco DiCaprio začne natáčet drama The Black Hand.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY