Terry Gilliam po 17 letech porazil větrné mlýny

Vydáno: 05.06.2017 13:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Terry Gilliam po 17 letech vyhrál boj s větrnými mlýny, když dokončil svůj vysněný životní projekt The Man Who Killed Don Quixote. Už hotový snímek bychom měli vidět v roce 2018.
Terry Gilliam ve filmu  / Lost in La ManchaTak Terry Gilliam to po 17 letech přeci jen dokázal. Na svém facebooku oznámil, že dotočil The Man Who Killed Don Quixote, o jehož realizaci se pokoušel posledních sedmnáct let. Poprvé to bylo na přelomu let 1999/2000, kdy byli do snímku obsazeni herci Johnny Depp a Jean Rochefort. Neúspěšný pokus snímek natočit zachycuje slavný dokument Lost in La Mancha. Gilliam na svůj fb účet napsal: "Omlouvám se za dlouhou dobu ticha. Balil jsem věci a nyní jedu domů. Po 17 letech jsem dokončil natáčení filmu The Man Who Killed Don Quixote", což zakončil nadšeným zvoláním "Muchas gracias to all the team and believers. QUIXOTE VIVE!"

Za sebe a myslím že i za spoustu dalších Gilliamových fanoušků můžu napsat, že se vůbec nezlobíme za "dlouhou dobu ticha" a těšíme se na výsledek Gilliamova mnohaletého snažení a doufáme, že bude stát za to čekání. Gilliamovým posledním dokončeným filmem je sci-fi The Zero TheoremThe Man Who Killed Don Quixote uvidíme v roce 2018 a v hlavních rolích v něm hrají Adam DriverOlga KurylenkoStellan Skarsgård a Jonathan Pryce


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY