Casey Affleck přijede na karlovarský filmový festival

Vydáno: 16.05.2017 08:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Hostem 52. ročníku MFF Karlovy Vary bude letošní držitel Oscara, Zlatého globu a bezpočtu dalších ocenění za hlavní roli ve filmu Místo u moře Casey Affleck, který osobně převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.
Casey Affleck, Rooney Mara ve filmu  / A Ghost StoryExkluzivním hostem 52. ročníku MFF Karlovy Vary bude letošní držitel Oscara, Zlatého globu a bezpočtu dalších ocenění za hlavní roli ve filmu Místo u moře Casey Affleck, který osobně převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Společně se scenáristou a režisérem Davidem Lowerym a producenty Tobym Halbrooksem a Jamesem M. Johnstonem představí ve Zvláštním uvedení jejich nejnovější snímek, fascinující filmovou poemu A Ghost Story, který měl premiéru v lednu na festivalu v Sundance. 

„Jsme velmi rádi, že Casey Affleck přijal Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a zároveň na 52. ročníku festivalu představí film režiséra Davida Loweryho A Ghost Story, kde vytvořil jednu z rolí. Karlovarský festival v uplynulých letech s velkým ohlasem promítal předchozí snímek režiséra Loweryho Ain´t Them Bodies Saints, jehož uvedení se bohužel nemohl Casey Affleck z pracovních důvodů zúčastnit. Caseyho Affleka si vážíme jako jedné z nejzajímavějších hereckých osobností současného amerického filmu. Pro festival je ctí, že při příležitost uvedení nového filmu Davida Loweryho A Ghost Story bude moci uvítat oba tvůrce osobně,“ říká Jiří Bartoška, prezident festivalu.

Dalšími hosty festivalu budou vedle Afflecka britský režisér Ken Loach a britský scenárista Paul Laverty, jejichž společný snímek Já, Daniel Blake získal Zlatou palmu v Cannes a hrál se i v českých kinech.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY