Zemřel herec Powers Boothe

Vydáno: 15.05.2017 11:44 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 68 let zemřel americký herec Powers Boothe. Z četných rolí, které tento herec ztvárnil, jmenujme například seriál Agenti S.H.I.E.L.D. nebo Sin City - Město hříchu.
Powers Boothe ve filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil / Sin City: A Dame to Kill ForHerec Powers Boothe zemřel 14. května 2017 v Kalifornii ve spánku. Bylo mu 68 let. Boothe svou hereckou dráhu začal na divadle jako představitel shakespearovských rolí. V roce 1977 herecky debutoval ve filmu Loučím se, děvče. O tři roky později získal cenu Emmy za roli Jima Jonese v televizním filmu Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones. Boothe byl také dvakrát nominován na cenu SAG v hereckém ansámblu ve filmu Nixon a v seriálu Deadwood

Boothe ve filmu a v seriálech představoval především různé typy padouchů, ať už ve zmíněném Deadwoodu nebo ve filmech TombstoneSudden DeathU-TurnLovec démonů a Sin City - Město hříchu i v jeho pokračování Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Zahrál si také postavu Gideona Malicka v marvelovských Avengers a znovu pak i v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D..


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY