Reboot Duny napíše Eric Roth

Vydáno: 06.04.2017 08:18 - Václav Limberk | foto: Universal Pictures

Adaptaci sci-fi románu Duna Franka Herberta chystá režisér Denis Villeneuve, to již víme. Nyní jsme se dozvěděli, že scénář k němu napíše Eric Roth, který napsal například Forresta Gumpa.
Tom Hanks ve filmu  / Forrest GumpServer Variety přinesl novinku, podle níž chystaný reboot a adaptaci známého sci-fi románu Franka Herberta Duna napíše Eric Roth. Ten získal Oscara za adaptaci románu Winstona Grooma Forrest Gump. Mezi jeho další scénáře patří napříklady ty k filmům Insider: Muž, který věděl příliš mnohoMnichov nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Za všechny tři byl nominován na Oscara. Novou verzi Duny chystá studio Legendary, které už si na knihu zajistilo práva od správy pozůstalosti a dědictví Franka Herberta.

Na režii si studio najalo Denise Villeneuva, který momentálně dokončuje jiné kultovní sci-fi, a sice sequel Blade Runner 2049. Krátká synopse Duny z roku 1984: "Film, jenž produkovala Raffaella De Laurentiis, je založen na sci-fi literární předloze, románu Franka Herberta o válce vládců různých planet v roce 10191. V roce 10191 se vládce vesmíru snaží získat kontrolu nad substancí umožňující cestování kosmickým prostorem. Tato látka se vyskytuje pouze na Pouštní planetě. Tamní obyvatelé pod vedením svého spasitele Paula Atreida se snaží od vládce osvobodit." (Magic Box) Ještě dodejme, že verze, kterou natočil David Lynch, byla velký propadák (rozpočet 40 mil., tržby cca 31 mil.).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY