Potvrzeno: Denis Villeneuve natočí Herbertovo sci-fi Duna

Vydáno: 02.02.2017 17:39 - | foto: facebook tvůrce

Syn spisovatele Franka Herberta přes svůj účet na sociální síti Twitter potvrdil, že o novou adaptaci románu jeho otce Duna se postará kanadský rodák Denis Villeneuve.
Kyle MacLachlan ve filmu Duna / DuneRomán Duna od zesnulého amerického spisovatele Franka Herberta se dočká své nové adaptace, což už nějakou tu chvíli máme potvrzené dokonce i od oficiálních zdrojů. Dlouho se však šířily spekulace o tom, kdo se ujme opětovného zfilmování Herbertovy nejslavnější knihy. Tuto fantasy již v roce 1984 na plátna dostal režisér David Lynch, známý především díky svému mysterióznímu seriálu Městečko Twin Peaks. O adaptaci se však už v 70. letech pokoušel chilský tvůrce, Alejandro Jodorowsky, jehož pokus nechvalně známo skončil nesmírně drahou pre-produkcí, načež se snímek nikdy nenatočil.

Nyní by se s premiérou naplánovanou na rok 2019 měl o další adaptaci pokusit úspěšný kanadský režisér Denis Villeneuve, který loni bodoval například s dramatem Sicario: Nájemný vrah a jemuž nyní v kinech běží mimozemské sci-fi Příchozí. Fámy o tom, že se Villeneuve postará o natočení Duny, ve středu na Twitteru nadšeně potvrdil sám syn Franka Herberta, Brian.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY