Mortal Engines Petera Jacksona dorazí v roce 2018

Vydáno: 28.11.2016 19:36 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér trilogií Pán Prstenů a Hobit píše scénář k filmové adaptaci postapo románu Mortal Engines Philipa Reeva. Její premiéra je stanovena na konec roku 2018.
Peter Jackson Peter Jackson píše scénář k filmu Mortal Engines, který je adaptací knihy stejného názvu spisovatele Philipa Reeva. Děj knihy se odehrává v postapokalyptické budoucnosti. Kniha vyšla v češtině jako Smrtelné stroje a jde o první část tetralogie a první knihu série Kroniky hladového města. Tím hladovým městem je Londýn, který se pohybuje prostorem pomocí motorů a kol a požírá jiná města. Kromě scénáře se Jackson postará i o produkci spolu se svými spolupracovníky z Hobita Fran Walsh a Philippou Boyens, nebude ale režírovat.

Režii přenechal svému kolegovi Christianu Riversovi, který s Jacksonem spolupracuje už od roku 1992, kdy pro něj dělal storyboardy pro jeho kultovní snímek Braindead - Živí mrtví. Rivers získal Oscara za vizuální efekty ke King Kongovi a byl také režisérem druhého štábu na Hobitech nebo na filmu Můj kamarád drak. Mortal Engines tak budou Riversovým režijním debutem. Premiéra filmu je Universalem stanovena na 14. prosinec 2018. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY