Festivalové ozvěny: Festival asijských filmů Filmasia

Vydáno: 15.11.2016 09:14 - Pavel Bárta | foto: facebook tvůrce

Již 12. ročník festivalu asijských filmů Filmasia se uskuteční v pražském kině Lucerna od 7. do 10. prosince. Představí pestrou škálu výrazných současných snímků z Dálného východu a láká především na hororovou noc.
Nejen nadšenci do asijské kinematografie, nýbrž i ti, kteří se o ní chtějí dozvědět více, budou mít skvělou příležitost rozšířit si své obzory během dvanáctého ročníku asijského filmového festivalu Filmasia. Ten zahájí ve středu 7. prosince historické drama Doba temna korejského režiséra Kim Ji-Woona, který stojí za snímky jako Viděl jsem ďábla nebo Hodný, zlý a divný.

Fotografie z filmu Assassin / Nie yin niangČtvrtek 8. prosince bude patřit Tchaj-wanu a Číně. Nejprve se divákům představí film Assassin, tchajwanské drama režisérské legendy Hou Hsiao-Hsiena odehrávající se v 9. století v Číně, jenž zaujme především silnou vizuální stránkou. Na něj plynule naváže čínský snímek 1942 pojednávající o hladomoru v čínské provincii Henan v zimě eponymního roku.

Páteční program se ponese ve znamení hlavního tématu celého festivalu – korejského hororu. Filmový večer odstartuje mysteriózní horor Kvílení, po kterém bude následovat hlavní snímek programu, zombie thriller Vlak do Pusanu. Posledním hororovým filmem večera bude drsný animovaný film etablovaného korejského animátora Sang-ho Yeona Stanice Soul. Největší pozornost ze třech zmíněných ovšem určitě upoutá Vlak do Pusanu, blockbuster, jenž si podmanil celou Asii a vysloužil si i poctu na letošním filmovém festivalu v Cannes.

Fotografie z filmu Červená želva / La tortue rougePoslední den festivalu, sobota 10. prosince, se zaměří na Japonsko. Nejprve okouzlí animovaným snímkem beze slov Červená želva, koprodukovaným legendárním studiem Ghibli. Po něm bude následovat erotický thriller korejského mistra Parka Chan-wooka (Old Boy) Komorná, který je zasazený do korejsko-japonských reálií 30. let 20. století. Závěrečným snímkem letošní Filmasie se pak stane japonsko-hongkongský romantický film Láska v Minami.

Bližší informace naleznete zde.

Originální upoutávka filmu Vlak do Pusanu


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY