TOP 20 ČR: ponožkoví Lichožrouti vymetli se soupeři

Vydáno: 25.10.2016 13:56 - | foto: facebook tvůrce

První místo si za uplynulý víkend uloupili pohádkoví Lichožrouti, kteří ke stříbru srazili Bezva ženskou na krku. Třetí místo si uhájilo Inferno.
Petra Hřebíčková, Ondřej Vetchý ve filmu  / Bezva ženská na krkuČeská animovaná pohádka Lichožrouti o ztracených kouscích z párů ponožek si vedla slušně již minulý týden při své předpremiéře, kdy utržila více než milion korun. Svůj úspěch však nyní ještě zdevítinásobila po datu své premiéry, což jí jednoduše stačilo na zisk prvního místa. Z toho vytlačila minule zlatou tuzemskou komedii Bezva ženská na krku, která na animák byla o dva miliony krátká. S třetí pozicí si tak muselo vystačit Howardovo Inferno navazující na předchozí dvě knihy od autora Dana Browna, které v řetězové reakci způsobilo ještě sesun Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti, nového fantasy od režiséra Tima Burtona.

Své umístění si ale pojistilo komediální Dítě Bridget Jonesové, v němž se po dlouhých letech vrátila baculatá nešťastnice v podání Renée Zellweger. Těsně za ním zůstala kriminální adaptace Dívky ve vlaku, která se ještě taktéž dostala přes hranici dvou milionů. Následovala ji novinka Jack Reacher: Nevracej se s Tomem Cruisem, za níž se ještě zařadilo česko-britské drama Anthropoid o atentátu na Heydricha. O poslední dvě příčky top desítky se pak podělili Instalatér z Tuchlovic a Ostravak Ostravski.

Jamie Dornan, Sarah Gadon ve filmu Devátý život Louise Draxe / The 9th Life of Louis DraxDruhou polovinu odstartoval animovaný Tajný život mazlíčků následovaný Čapím dobrodružstvím podobného ražení. Klesání žebříčkem zažilo i rodinné Já, kocour s Kevinem Spaceyem a Zilionáři o nezdařilé loupeži podle skutečných událostí. Patnácté místo zůstalo animovanému Kubovi a kouzelnému meči. Propadákem v náštěvnosti se stal britský thriller Devátý život Louise Draxe, jenž se nedostal ani přes 200 tisíc a padl na šestnáctku v závěsu s Doba ledovou: Mamutí drcnutí. Německý kousek Toni Erdmann úspěšný v Cannes se jako novinka taktéž probojoval na pouhou osmnáctku a celou dvacítku uzavřeli Obr Dobr a Sully: Zázrak na řece Hudson.

1. Lichožrouti - 9,3 mil. (premiéra)
2. Bezva ženská na krku - 7,2 mil.
3. Inferno - 3,9 mil.
4. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 2,2 mil.
5. Dítě Bridget Jonesové - 2,1 mil.
6. Dívka ve vlaku - 2 mil.
7. Jack Reacher: Nevracej se - 1,5 mil. (premiéra)
8. Anthropoid - 1,2 mil.
9. Instalatér z Tuchlovic - 1,2 mil.
10. Ostravak Ostravski - 994 tis. (premiéra)

11. Tajný život mazlíčků - 854 tis.
12. Čapí dobrodružství - 505 tis.
13. Já, kocour - 465 tis.
14. Zilionáři - 218 tis.
15. Kubo a kouzelný meč - 211 tis.
16. Devátý život Louise Draxe - 196 tis. (premiéra)
17. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 154 tis.
18. Toni Erdmann - 150 tis. (premiéra)
19. Obr Dobr - 80 tis.
20. Sully: Zázrak na řece Hudson - 72 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY