Scorseseho Silence získává definitivní stopáž

Vydáno: 18.10.2016 11:51 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Nejnovější historické drama Silence Martina Scorseseho mohlo být jeho dosud nejdelším snímkem. Podle nových informací ale bylo zkráceno na přijatelnější délku.
Andrew Garfield ve filmu  / SilenceO nejnovějším snímku Martina Scorseseho Silence vás zde pravidelně informujeme a tak nyní přinášíme update zprávy týkající se jeho délky. Podle předchozích zpráv mělo být Silence s délkou tři hodiny patnáct minut nejdelším režisérovým snímkem. Podle nejnovější infromace, kterou přinesl server joblo.com, je nová délka filmu přijatelnějších 159 minut, nebo chcete-li 2 hodiny 39 minut. Už nyní je jasné, že tím pádem nepůjde o režisérovo nejdelší dílo, ale půjde o rozsahem srovnatelné například s jeho Gangy New Yorku, které byly jen o pár minut delší (166 minut). A například takové Casino nebo Vlk z Wall Street byly svou délkou kolem tří hodin ještě delší.

Producent snímku Irwin Winkler, který produkoval například Scorseseho snímky jako Zuřící býk nebo Mafiáni, navíc serveru Deadline prozradil, že podle něj jde o dosud nejlepší Scorseseho film. Samozřejmě jeho domněnku musíme brát s rezervou, neboť jde o tvrzení člověka, který s režisérem dlouhá léta spolupracuje a jeho slova tudíž nemůžou být negativní. Každopádně na Silence se jako režisérovi příznivci těšíme a doufejme, že skutečně nakonec bude nejlepším Scorseseho snímkem. Dvojici jezuitských knězů, kteří se snaží šířit křesťanství ve středověkém Japonsku, hrají dva prominentní mladí herci Adam Driver a Andrew Garfield. Jejich mentora pak hraje zkušený Liam Neeson. Předlohou pro Silence byla kniha japonského autora Šúsaku Endó.  

Zatím stále nebyl zveřejněn trailer filmu, jehož premiéra je naplánovaná na 23. prosince v USA. Ta česká pak má datum 16. února 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY