TOP 20 ČR: proti Burtonovým sirotkům nedostal nikdo šanci

Vydáno: 04.10.2016 07:30 - | foto: facebook tvůrce

V návštěvnosti novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti rozhodně zabodovala a předčila i dosud kralující Dítě Bridget Jonesové. Zbylou třetí pozici si pak vzal Anthropoid.
Aňa Geislerová, Cillian Murphy ve filmu Anthropoid / AnthropoidVítězství si domů se svým novým titulem po pár méně úspěšných konečně vzal vizionářský režisér Tim Burton se svou adaptací Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti v hlavní roli s herečkou Evou Green. Vypudit se mu tak podařilo Dítě Bridget Jonesové, které se na první pozici drželo poslední dva týdny, nyní mu ale na výhru scházely necelé tři miliony. Méně, ale přece pak zabodovala i britská verze slavného českého příběhu o atentátu na Reinharda Heydricha našimi odvážnými parašutisty. Tu natočil Sean Ellis a nese jméno Anthropoid podle názvu celé tajné akce. Na čtyřce se pak s prakticky neměnnou návštěvností udržel animovaný Tajný život mazlíčků.

Divácký zájem však velmi poklesl u jiného animáku s názvem Čapí dobrodružství, které se z minule stříbrné pozice propadlo až na pětku. Podobně pak dopadla česká komedie Prázdniny v Provence, která sklouzla z třetí příčky, mezi ně se však vtiskl ještě katastrofický Deepwater Horizon: Moře v plamenech podle skutečné události, výbuchu na ropném vrtu. Osmičku si pak zabral životopisný Sully: Zázrak na řece Hudson o pilotovi, jenž zachránil celou posádku svého letu přistáním přímo na řece Hudson. Následoval ho pak remake westernu Sedm statečných a pohádka Obr Dobr.

Emma Roberts, Dave Franco ve filmu Nerve: Hra o život / NerveSvé jedenácté místo si opět udržel zajímavý horor Smrt ve tmě a až za něj se ze sedmého místa propadl Nerve: Hra o život. Nehybnou zůstala i nová Lovecká sezóna: Strašpytel, za níž se zařadili Woody Allen se svou Cafe society i nemravné Buchty a klobásy a Mechanik zabiják: Vzkříšení. Sedmnáctá příčka patřila Době ledová: Mamutí drcnutí, klesl sem i Sebevražedný oddíl a na poslední dvě místa se zpoza hranice top dvacítky vyhouplo Tohle je náš svět spolu s Mým kamarádem drakem.

1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 7,2 mil. (premiéra)
2. Dítě Bridget Jonesové - 4,7 mil.
3. Anthropoid - 3,5 mil. (premiéra)
4. Tajný život mazlíčků - 1,5 mil.
5. Čapí dobrodružství - 1,3 mil.
6. Deepwater Horizon: Moře v plamenech - 1 mil. (premiéra)
7. Prázdniny v Provence - 1 mil.
8. Sully: Zázrak na řece Hudson - 636 tis.
9. Sedm statečných - 599 tis.
10. Obr Dobr - 358 tis.

11. Smrt ve tmě - 249 tis.
12. Nerve: Hra o život - 244 tis.
13. Lovecká sezóna: Strašpytel - 233 tis.
14. Cafe society - 231 tis.
15. Buchty a klobásy - 200 tis.
16. Mechanik zabiják: Vzkříšení - 172 tis.
17. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 153 tis.
18. Sebevražedný oddíl - 101 tis.
19. Tohle je náš svět - 70 tis.
20. Můj kamarád drak - 57 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY