TOP 20 ČR: kapitán Sully na první místo nedolétl

Vydáno: 15.09.2016 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Velkou konkurencí se pro animovaný Tajný život mazlíčků o víkendu stal Sully: Zázrak na řece Hudson s Tomem Hanksem, bronzovou medaili si udržely Buchty a klobásy.
Fotografie z filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets Během prázdnin se animovaný Tajný život mazlíčků stal jedním z nejvýdělečnějších titulů, který se již přes měsíc drží ve vedoucí pozici. I se začátkem školního roku má však stále plno převážně dětských diváků a necelé dva miliony připsané k těm 47, které momentálně má na kontě. Druhou pozici pak ulovila se ztrátou pouhých sta tisíc zmíněná novinka Sully: Zázrak na řece Hudson, ve které Tom Hanks podle skutečných událostí přistál s letadlem plným lidí na řece uprostřed města. Animované, ale nepřístupné Buchty a klobásy si pak ve filmu prožily vzpouru proti lidem a zůstaly na stejné příčce. Tu ohrožovala jen další celkem úspěšná novinka, Nerve: Hra o život s Emmou Roberts, o online hře, která se tak trochu zvrhla.

Až na páté místo se sklouzl Spielbergův nový pohádkový Obr Dobr, který s sebou strhl také horor Smrt ve tmě o partě zlodějů, která se rozhodla vykrást hodně špatný dům a na sedmičku se vyhoupla Lovecká sezóna: Strašpytel. Antihrdinský Sebevražedný oddíl si pak vysloužil osmé místo v těsném závěsu se slaběji výdělečným novým Star Trekem: Do neznáma. Cestu k desáté pozici si pak vydobyla Strašidla z Česka režírovaná Zdeňkem Troškou.

Hugh Grant, Meryl Streep ve filmu Božská Florence / Florence Foster JenkinsZa polovinou se stejně jako minule ocitly Matky na tahu a velmi rychle se sem propadla i životopisná Božská Florence, v níž si falešnou brodwayskou zpěvačku zahrála Meryl Streep. S pouhým třináctým místem si musela vystačit tuzemská novinka s Pavlem Liškou Zloději zelených koní, a až za ni se propadl minule devátý Můj kamarád drak. Nedařilo se již ani Době ledové: Mamutímu drcnutí, spolu s níž se svezli i Týpci a zbraně spolu s kritizovaným Ben-Hurem. Druhý týden od premiéry zažil obrovský sešup český thriller Taxi 121 podle opravdových událostí, kterého od poslední příčky držely jen komedie Sezn@mka a horor Zhasni a zemřeš.

1. Tajný život mazlíčků - 1,8 mil.
2. Sully: Zázrak na řece Hudson - 1,7 mil. (premiéra)
3. Buchty a klobásy - 1,4 mil.
4. Nerve: Hra o život - 1,3 mil. (premiéra)
5. Obr Dobr - 1,2 mil.
6. Smrt ve tmě - 945 tis.
7. Lovecká sezóna: Strašpytel - 772 tis. (premiéra)
8. Sebevražedný oddíl - 666 tis.
9. Star Trek: Do neznáma - 405 tis.
10. Strašidla - 292 tis.

11. Matky na tahu - 269 tis.
12. Božská Florence - 246 tis.
13. Zloději zelených koní - 229 tis. (premiéra)
14. Můj kamarád drak - 173 tis.
15. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 172 tis.
16. Týpci a zbraně - 150 tis.
17. Ben-Hur - 134 tis.
18. Taxi 121 - 91 tis.
19. Sezn@mka - 86 tis.
20. Zhasni a zemřeš - 79 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY