TOP 20 ČR: Spielbergův Obr Dobr vítězství neslaví

Vydáno: 06.09.2016 07:30 - | foto: facebook tvůrce

Neporaženým tento týden opět zůstal Tajný život mazlíčků, velkou konkurenci ale našel v premiérovém Obru Dobrovi, který dokonce shodil sprosté Buchty a klobásy o příčku níže.
Fotografie z filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets Animovaný Tajný život mazlíčků, který se na špici drží měsíc v kuse, mohl tento víkend v kinech nejvíce ohrozit asi Obr Dobr z dílny Stevena Spielberga. (Nejen) dětští diváci ale evidentně dali přednost kresleným zvířátkům před přerostlým, vizuálními efekty dotvořeným Markem Rylancem. Mezi výdělky obou titulů tak vznikla prakticky milionová propast, a to se ještě do poslední chvíle rozhodovalo mezi Spielbergovou pohádkou a nepřístupnými, ale animovanými Buchtami a klobásami. Ty nakonec přece jen na stříbro ztratily více než 100 tisíc a musely si vystačit s třetím místem. Na bramborovou pozici se pak vmáčkl ještě hororový hit Smrt ve tmě o partě teenagerů, pro které se vloupačka do domu slepého muže změní v noční můru.

Nápor divácky atraktivnějších novinek pak již nezvládl Ayerův Sebevražedný oddíl s partou antihrdinů zachraňujících svět, ani nejnovější Star Trek: Do neznáma. Na sedmičku pak dopadla ještě Strašidla, pohádková komedie natočená Zdeňkem Troškou a s ní se sesul i příběh nejúspěšnější falešné zpěvačky, Božské Florence v podání Meryl Streep. Deváté místo tento týden patří disneyovskému remaku Můj kamarád drak a top desítku uzavírá české Taxi 121 inspirované pražskými vraždami taxikářů.

Kathryn Hahn, Mila Kunis, Kristen Bell ve filmu Matky na tahu / Bad MomsPoměrně rychle je na cestě pryč ze žebříčku i jeden z letošních propadáků, předělávka naprosté klasiky Ben-Hur a spolu s ním se dolů poroučejí i zdivočelé Matky na tahu. Na třináctém místě se ocitla Doba ledová: Mamutí drcnutí v těsném závěsu s Týpky a zbraněmi, kde týpky jsou Miles Teller a Jonah Hill obchodující v Íráku a Albánii. Hned za nimi najdete tuzemskou a kritizovanou Sezn@mku následovanou Jasonem Bournem a dlouho očekávaným návratem do podmořského světa v Hledá se Dory. Rekordman žebříčku, který na něm je již 23 týdnů, Teorie tygra, se nyní dostal až na chvost a od naprostého kraje žebříčku jej dělí pouze horor Zhasni a zemřeš a česko-slovenská Učitelka.

1. Tajný život mazlíčků - 3,5 mil.
2. Obr Dobr - 2,6 mil. (premiéra)
3. Buchty a klobásy - 2,5 mil.
4. Smrt ve tmě - 1,4 mil. (premiéra)
5. Sebevražedný oddíl - 1,1 mil.
6. Star Trek: Do neznáma - 878 tis.
7. Strašidla - 702 tis.
8. Božská Florence - 527 tis.
9. Můj kamarád drak - 461 tis.
10. Taxi 121 - 421 tis. (premiéra)

11. Ben-Hur - 382 tis.
12. Matky na tahu - 380 tis.
13. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 338 tis
14. Týpci a zbraně - 259 tis.
15. Sezn@mka - 149 tis.
16. Jason Bourne - 141 tis.
17. Hledá se Dory - 138 tis.
18. Teorie tygra - 126 tis.
19. Zhasni a zemřeš - 121 tis.
20. Učitelka - 96 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY