Zemřel oblíbený herec bratří Coenů Jon Polito

Vydáno: 03.09.2016 11:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Oblíbený herec bratří Coenů, který hrál v celé řadě jejich filmů včetně jejich nejznámějších kousků, jako jsou Big Lebowski nebo Barton Fink, Jon Polito zemřel ve věku 65 let na rakovinu.
Jon Polito Herecký veterán, který hrál ve více jak stovce filmů, televizních filmů a televizních seriálech, Jon Polito zemřel 1. září v losangeleské nemocnici na rakovinu. Bylo mu 65 let. Herce s charakteristickým chraplákem si oblíbili bratři Coenové, kteří ho poprvé obsadili do své kriminálky Millerova křižovatka. O rok později ho znovu obsadili do snímku Barton Fink. S Coeny pak spolupracoval ještě třikrát, na retru Záskok, kultovní komedii Big Lebowski a stylovém černobílém dramatu Muž, který nebyl

Kromě snímků bratří Coenů hrál Polito v celé řadě filmů, ale i televizních projektů, ať už filmů nebo seriálů. Zprávu o Politově úmrtí okomentoval také jeho spolupracovník, režisér John McNaughton na svém Facebooku, kam napsal mimo jiné: "Jon a Já jsme spolupracovali v televizi na seriálu Zločin v ulicích, několika pilotech a Mistrech hrůzy." Z jeho další bohaté filmografie zmiňme ještě několik snímků, kde jste ho mohli vidět, jako například HighlanderRocketeerVránaMyšák Stuart LittleAmerický gangster nebo Gangster Squad - Lovci mafie.

Jeho poslední velkou filmovou rolí byla role ve filmu Big Eyes. Polito byl do své smrti ženatý s herečkou Darryl Armbruster.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY