Druhý Warcraft se vůbec nemusí uvádět v amerických kinech

Vydáno: 30.08.2016 20:25 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Jedním z velkých projektů letošního roku byla videoherní adaptace Warcraft: První střet, kterou natočil režisér Duncan Jones. Druhý díl by nakonec nemusel být v amerických kinech ani uveden.
Fotografie z filmu Warcraft: První střet / Warcraft: První stretNavzdory očekáváním, jaká byla spojena s uvedením filmové adaptace videoherní série World of Warcraft pod názvem Warcraft: První střet, se nakonec její přijetí u domácího (amerického) publika setkalo s vlažnou návštěvností, což se promítlo do tržeb, které k dnešnímu dni činí jen něco málo přes 47 milionů. Což je pro film s náročnými vizuálními efekty a rozpočtem cca 160 milionů docela problém a normálně by se o sequelu v takovém případě ani neuvažovalo. Jenže "Warcraftu" se neobyčejně dobře dařilo mimo USA. A není žádnou novinkou, že to bylo především v Číně, kde "Warcraft" vydělal skoro 221 milionů dolarů. To už je důvod pro to, aby vzniknul i sequel, který by jinak normálně nevzniknul.

Čína je momentálně vedle USA druhým největším světovým trhem a mnoho amerických snímků, především blockbusterů, kterým se nevedlo dobře doma, si v Číně vedlo velmi slušně. To je právě i případ "Warcraft". Server The Wrap uvádí, že je možné, že pokud vznikne sequel, nemusel by být v USA vůbec uveden. Šlo by tak o vůbec první anglicky mluvený film z americké produkce, který by se dočkal uvedení v kinech v Číně, ale nikoliv v USA. Také by to mohlo znamenat, že by sequel mohl být více "čínskocentrický" a nemuseli by v něm nutně hrát jen američtí herci.

Sam Rockwell ve filmu Moon / MoonRežisér "Warcraft" Duncan Jones je navzdory frustracím, spojeným s jeho náročným vznikem, se svým filmem spokojený a nebránil by se i režii jeho sequelu. To jsou ale zatím pouze dohady, protože se sequel zatím ještě neplánuje a nechystá. Sám Jones nyní začne točit znovu malý snímek, sci-fi s názvem Mute, který bude zasazen do stejného prostředí jako jeho Moon a hrát v něm budou Paul Rudd a Alexander Skarsgård.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY