Box Office: Smrt ve tmě vystrašila konkurenci

Vydáno: 29.08.2016 08:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Horké léto vyvrcholilo dominancí nízkorozpočtového hororu Smrt ve tmě, který natočil Fede Alvarez se Stephenem Langem v roli slepce, kterého přepadnou nezvaní hosté.
Stephen Lang ve filmu Smrt ve tmě / Don't BreathePoslední srpnový víkend přinesl kromě tropických teplot také novinkový horor Smrt ve tmě, který svými tržbami dvojnásobně překonal původní předpoklady, když vydělal cca 26 milionů, což mu v pohodě stačilo na to, aby skončil na špici žebříčku. Horor, který natočil Fede Alvarez, o skupině tří mladých zlodějů, kteří přepadnou dům slepce, uvidíme v našich kinech už příští týden. Jde o přibližně stejný otvírák jako v případě jeho předchozího hororu Lesní duch (25,7 mil.).

Po třech týdnech na čele se nyní Sebevražedný oddíl musel spokojit už jen s druhým místem, na které mu stačilo jen 12 mil. Za čtyři týdny už DC komiksovka atakuje hranici tří set milionů. O jednu příčku si polepšil minule čtvrtý, nyní třetí animák od Laiky Kubo a kouzelný meč. Necelých 25 mil. za dva týdny je ale stále málo pro animák, jehož rozpočet činí kulatých 60 mil.

Jason Statham ve filmu Mechanik zabiják: Vzkříšení / Mechanic: ResurrectionNaopak nepřístupný animák Buchty a klobásy vydělává skvěle. Po třech týdnech je čtvrtý a nyní už vydělal rovných 80 milionů, oproti jen 19 mil. rozpočtu. Až pětka patří druhé z novinek, novému akčňáku s Jasonem Stathamem Mechanik zabiják: Vzkříšení, který vydělal 7,5 mil. Statham si trochu pohoršil, protože první Mechanik zabiják otvíral za 11,4 mil. 

Na šestce je Můj kamarád drak, který se pomalu, ale jistě blíží hranici svého rozpočtu (65 mil.), nyní se jeho tržby zastavily na sumě 54,7 mil. Minule třetí, nyní sedmí jsou Týpci a zbraně. Na osmičce jsou stabilně se držící Matky na tahu, které po pěti týdnech dotírají stomilionovou hranici. V nejlepší desítce se ještě zuby nehty drží devátý Jason Bourne a desátý je propadák z minulého týdne Ben-Hur

Příští víkend budou mít šanci dvě novinky, drama The Light Between Oceans a sci-fi Morgan

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26. SRPNA 2016

 1. Smrt ve tmě 26,1 mil. (novinka)
 2. Sebevražedný oddíl 12,1 mil.
 3. Kubo a kouzelný meč 7,9 mil.
 4. Buchty a klobásy 7,6 mil.
 5. Mechanik zabiják: Vzkříšení 7,5 mil. (novinka)
 6. Můj kamarád drak 7,2 mil. 
 7. Týpci a zbraně 7,2 mil.
 8. Matky na tahu 5,7 mil.
 9. Jason Bourne 5,2 mil.
10. Ben-Hur 4,5 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY