Minisérie HBO Pustina bude mít premiéru na festivalu v Torontu

Vydáno: 19.08.2016 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Česká televizní minisérie Pustina z produkce HBO bude mít mezinárodní premiéru na filmovém festivalu v Torontu. Pustinu natočili Ivan Zachariáš a Alice Nellis se Zuzanou Stivínovou a Jaroslavem Duškem.
Česká osmidílná televizní minisérie Pustina z originální produkce HBO Europe bude mít světovou premiéru na 38. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Torontu. Po minisérii Hořící keř jde již o druhý počin z originální produkce HBO Europe, který si
zde odbude premiéru před mezinárodním publikem. Pustinu napsal Štěpán Hulík a natočili ji společně Ivan Zachariáš a Alice Nellis. V hlavních rolích zde hrají Zuzana Stivínová a Jaroslav Dušek. První dvě epizody Pustiny měli diváci možnost zhlédnout již v červenci na 51. MFF v Karlových Varech, kde se setkaly s pozitivní odezvou diváků i kritiků. Dále zde hrají Eliška KřenkováJan Cina nebo Eva Holubová. Na HBO bude mít Pustina premiéru letos v říjnu.

Oficiální synopse k minisérii Pustina: Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice, Hana Sikorová, ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí.(HBO Europe)

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer minisérie Pustina




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY