Scorseseho Irishman bude hotov za dva roky

Vydáno: 18.08.2016 10:00 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Martin Scorsese začne natáčet gangsterský epos The Irishman o nájemném zabijákovi Franku Sheeranovi příští rok. Vidět bychom ho pak měli už v roce 2018. Hrát v něm budou Robert De Niro a Al Pacino.
Robert De Niro ve filmu Mafiáni / GoodfellasNa každý nový snímek žijící režisérské legendy, kterou Martin Scorsese je, se napjatě a netrpělivě čeká. Jeho posledním režijním kouskem je zatím stále ještě už tři roky starý Vlk z Wall Street. Scorsese sice už dotočil svůj nejnovější kousek Silence, který v kinech uvidíme ale až po novém roce. Dlouho už se debatuje o jeho napjatě očekávaném návratu ke gangsterskému žánru, v němž Scorsese natočil jedny ze svých nejlepších filmů, jako jsou Mafiáni nebo Casino. Jeho nadcházející kousek se bude jmenovat The Irishman a Scorsese ho natočí podle scénáře Stevena Zailliana, který ho napsal podle knihy Charlese Brandta I Heard You Paint Houses.

Půjde o biopic nájemného zabijáka Franka "The Irsihman" Sheerana, který měl údajně prsty i ve vraždě bývalého prezidenta Kennedyho nebo zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffy. Co však činí z Irishmana výjimečnou událost, je herecké obsazení, které slibuje návrat Roberta De Nira, který se Scorsesem naposledy pracoval před dvaceti lety v Casinu (nepočítáme-li krátký reklamní snímek The Audition). Vedle De Nira je ohlášen i Al Pacino, který se Scorsesem ještě nikdy nespolupracoval. Ohlášen byl i Joe Pesci, který ale údajně nabídku hrát v Irishmanovi odmítl, zatímco Harvey Keitel (zatím) žádnou nabídku v Irishmanovi hrát nedostal.

I kdyby v Irishmanovi hráli "jen" De Niro s Pacinem, stále by šlo o dostatečně velké lákadlo. Irishman by se měl začít natáčet příští rok a v kinech by mohl být někdy koncem roku 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY