Letopisy Narnie dostanou reboot počínaje Stříbrnou židlí

Vydáno: 12.08.2016 07:00 - | foto: Twentieth Century Fox Fim Corporation and Walden Media LLC

Fantasy série Letopisy Narnie měla sestupnou tendenci jak z hlediska tržeb, tak i co se týče kvality jednotlivých dílů. Producenti se však nebojí celou sérii rebootovat, a to tentokrát dílem Stříbrná židle.
Georgie Henley, William Moseley, Ben Barnes, Anna Popplewell, Skandar Keynes ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian / The Chronicles of Narnia: Prince CaspianFilmová adaptace knižní série Letopisy Narnie od spisovatele C.S. Lewise se u studia Disney rozjela již před jedenácti lety v roce 2005, kdy ji odstartoval první a nejúspěšnější díl - Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, ten poté následoval akčnější a velkolepější Princ Kaspian, který v titulní roli představil Bena Barnese, a v roce 2010 série zafinišovala s Plavbou Jitřního poutníka, do níž se vrátily jen některé hlavní postavy.

Filmu měl následovat další chronologicky navazující díl - Stříbrná židle, na ten ale doposud bezvýsledně čekáme. To by se ale brzy mohlo změnit. Série si totiž konečně našla studio, které ji plánuje dokončit, usídlila se u společnosti TriStar spadající pod Sony. Bohužel ale neočekávejte návrat žádného z vašich oblíbených hrdinů, tento díl totiž celou sérii rebootuje (přeobsazení všech postav) Je pravda, že zrovna ve Stříbrné židli jsou kromě Eustace a Aslana převážně nové postavy, ale ty nám dobře známé se pak vracejí v poslední knize - Poslední bitva, kde bychom je tedy viděli pravděpodobně jen nově obsazené. Sony oznámil, že Narnii plánuje jako kompletně novou frančízu a tak uvidíme, jak si s těmito problémy poradí.

Nezadaptovány pak stále zůstávají ještě dvě knihy volně rozvíjející svět Narnie: prequel
Čarodějův syn, jenž se podle dostupných informací také chystá do kin, a Kůň a jeho chlapec odehrávající se v zemích sousedících s Narnií, o tom slovo doposud nepadlo.

Tak či tak se na nové díly ještě dlouho načekáme, David Magee (Pí a jeho život) momentálně pracuje na scénáři k Stříbrné židli, ta by se do kin ale měla podívat zřejmě až mezi roky 2019-2020.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY