Benedict Cumberbatch se pokusí zabít diktátora v Rogue Male

Vydáno: 03.08.2016 19:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Benedict Cumberbatch si zahraje hlavní roli v adaptaci románu Geoffreyho Householda Rogue Male. V ní se sportovec pokusí zastřelit diktátora, aby se pak sám stal lovnou zvěří.
Peter O'Toole ve filmu  / Rogue MaleBenedict Cumberbatch si zahraje hlavní roli a bude zároveň producentem adaptace klasického knižního thrilleru z roku 1939 Rogue Male britského spisovatele Geoffreyho Householda. Kniha je survivalistický thriller o bezejmenném sportovci, který se pokusí zastřelit nejmenovanného diktátora, ale je přitom chycen, mučen a ponechán svému osudu (zemřít). Sportovec ale nezemře a uchýlí se zpátky do Anglie, kde se skrývá před tajnými agenty i policií, kteří ho chtějí chytit (a zabít).

Spisovatel Household v pozdějším interview řekl jasně, koho měl nejmenovanným diktátorem na mysli. Nebyl jím samozřejmě nikdo jiný než Hitler. Scénář filmové verze napíše Michael Lesslie. Látka už byla adaptována dvakrát předtím. Ještě během války ji natočil jako Man Hunt Fritz Lang a v sedmdesátých letech podle ní vznikl televizní film Rogue Male. Inspiraci Householdovou knihou přiznal David Morrell při psaní First Blood, předlohy Ramba: První krev.

Cumberbatche uvidíme na podzim v titulní roli marvelovky Doctor Strange a také ve čtvrté sérii Sherlocka.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY